Cultureel ondernemerschap

Transformeren leidt tot een onzekere toekomst. Dat is zowel spannend als noodzakelijk. Zo is de European Social Innovation Week 2017 getransformeerd tot Dear Future. Programmadirecteur Mirjam Smulders leidt het thema Transformatie in, trapt de themamaand af en nodigt je uit deel te nemen aan deze festivalweek. Kom uit je comfortzone, stel je vragen aan de toekomst, laat je raken, kom in beweging en doe mee.

Aan het begin van deze themamaand schreef onze gastcolumnist Frank van der Eijnden er al over: samenwerken is niet vanzelfsprekend en zeker niet gemakkelijk. Zijn betoog ging vooral over culturele organisaties. Maar hoe zit dat met individuele kunstenaars? Is het mogelijk om verschillende disciplines effectief met elkaar te laten samenwerken? Iris sprak namens Mestmag.nl met artistiek leider Jan Doms en verzamelde drie tips.

We moeten ons niet laten leiden door angst en zogenaamde regels. Maar juist doen, durven doen, de grens over en professioneel schijt hebben. Deze boodschap deelde Lucas de Man met zijn collega’s tijdens het jaarlijkse Congres Podiumkunsten eind mei. Omdat we in juli en augustus over de grens gaan op Mestmag.nl, lees je de gehele openingsspeech in dit artikel.