Brabantse cultuurprijzen

https://www.youtube.com/watch?v=RbDaGFkBado&feature=youtu.be

Dialectprijs Noord-Brabant

De fysieke prijs is nogal opvallend: een grote rode letter G. De prijs wordt ŽŽn keer in de twee jaar uitgereikt door Erfgoed Brabant aan een project van ŽŽn of meerdere personen waarbij het dialect van Noord-Brabant op spraakmakende en positieve manier aan bod komt. De prijs is ter bevordering van het Brabantse dialect.

Brabantse Erfgoedprijs

Deze prijs wordt ook maar ŽŽn keer in de twee jaar uitgereikt en dat is pas twee keer gebeurd. Voor de eerste keer in 2013. De Brabantse Erfgoedprijs is in het leven geroepen om vernieuwing en ontwikkeling in de regionale erfgoedsector te stimuleren. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €10.000 en een begeleidingstraject, zodat het gewonnen plan uitgevoerd kan worden.

Kunstbende Brabant

Deze prijs is bedoeld voor de jonge talenten onder ons, namelijk tussen de 13 en 18 jaar oud. De disciplines waarop je kan deelnemen zijn heel uiteenlopend, waaronder Dans, DJ, Fashion en Taal. De winnaar mag optreden voor een groot publiek op een mainstage binnen zijn discipline. 

Selma is de Brabantse finaliste in de categorie Taal en doet deze week verslag van haar voorbereidingen op ons Instagram account

Headerfoto door Saris & den Engelsman

Geen reacties

Geef een reactie