Danique, #benjijhierbekend?

Deze zomer neemt Mestmag.nl je mee het Brabantse land in. Voor onze zomerreeks, ge•nspireerd op de online campagne #benjijhierbekend? van VisitBrabant, reizen we af naar de favoriete plekken van locals. In de eerste aflevering komen we Danique Stillekens (26) tegen. Een geboren en getogen Tilburgse, met een passie voor mode. Samen met een vriendin zette ze het online platform We Recycle Fashion op. Wat zijn haar inside tips voor deze stad?

Geschreven door Anouk van Leeuwen

Tip 1: De Spoorzone

“Wat ik zo leuk vind aan de Spoorzone is dat evenementen gewoon tussen het industri‘le erfgoed plaatsvinden. Die combinatie maakt deze opkomende broedplaats bijzonder. In juni ben ik naar de Mercado d’Ibiza geweest. Ik doe daar als liefhebber van fashion veel inspiratie op. En ook de Swan Market kwam dit jaar voor het eerst naar Tilburg. Het sterke aan het evenementenprogramma van de Spoorzone is dat het divers is, er is voor elk wat wils. Festivals, lifestyle markten en food events worden moeiteloos met elkaar afgewisseld. Daarmee is het een echte publiekstrekker geworden. Ik kom er heel graag.”

Spoorzone 013
Burgemeester Brokxlaan 2-8 (naast het station)

https://www.youtube.com/watch?v=vypfSFX5KiU

Tip 2: Restaurant Te Koop,-

Te Koop,- is geen gewoon restaurant. Je kunt er goed eten, maar daarnaast kan je ook de spullen die je daar ziet kopen! Van de stoelen en tafels waaraan je eet tot de moderne hertengeweien aan de muur: bijna alles is te koop. Het is de beleving eromheen waardoor ik er graag met vrienden naartoe ga. Ze vernieuwen zich constant, ook de kaart. Zo kan ik iedere keer iets anders bestellen. En de gerechten worden zoveel mogelijk bereid met biologische en streekgebonden producten. Wat mij betreft is dat ook belangrijk.”

Restaurant Te Koop,-
Jan Pietersz. Coenstraat 71
Geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 17 uur

Tip 3: Stadsstrand Waterjump

De Piushaven is naast de Spoorzone ook zo’n bruisende opkomende plek in Tilburg. Het stadsstrand Waterjump brengt een stukje Scheveningen naar de stad. Dit jaar krijgt het zandstrandje, meer dan de voorgaande twee jaar, een intiemere sfeer. Je kunt er heerlijk zonnen en ’s avonds borrelen. Ook is er een uitgebreid weekprogramma, met bijvoorbeeld op vrijdag een weekend-BBQ-kick-off en op zondag beach yoga, verzorgd door Yogacentrum Tilburg. Als er iets leuks te doen is op het stadsstrand schuif ik aan.”

Waterjump Tilburg
Twentestraat 6 (bij de Piushaven)
Bij mooi weer (vanaf 20 graden) alle dagen van de week geopend van 12 tot 23 uur en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 1 uur ’s nachts

Man, in een woord: GEWELDIG!!! Beelden zeggen meer dan woorden dus bij deze:

Posted by Waterjump on dinsdag 16 juni 2015

Oproep

VisitBrabant is op zoek naar meer Žchte Brabanders. Ben jij dat? Meld je dan hier aan als Local, deel jouw inside tips en maak kans op festival- en theaterkaartjes!

Geen reacties

Geef een reactie