Evenveel kunst als gebitten

Afgelopen weekend vond in Eindhoven voor het eerst het Groot Letterfestival plaats. Het nieuwe literatuurfestival trok ruim 400 bezoekers en viel op vanwege de verrassende locatie, namelijk de verzorgingshuizen van Vitalis. Jenneke verzamelde foto’s – ter beschikking gesteld door Groot Letterfestival, gemaakt door Hildegard Hick -, maar ook een video waarin Pink van Veen, lid van de raad voor bestuur van Vitalis, vertelt over de verschillende manieren waarop Vitalis kunst inzet in de zorg.

Geschreven door Jenneke Harings

Woonzorggroep Vitalis besteedt veel aandacht aan kunst en cultuur. Naast terugkerende programma’s vinden er vaak ook bijzondere projecten plaats in de verzorgingshuizen Peppelrode, Berckelhof, Wilgenhof, Vonderhof en Brunswijck. Pink van Veen, lid van Raad van Bestuur van Vitalis Woonzorggroep, vertelt in onderstaand filmpje van Cal-XL over de verschillende manieren waarop Vitalis kunst inzet in de zorg en wat dit met bewoners doet, die al dan niet actief bij deze projecten worden betrokken.

Mooi voorbeeld

Het Groot Letterfestival is een goed voorbeeld van de kunstprojecten die bij Vitalis plaatsvinden. Niet alleen werd er voorgedragen door schrijvers en dichters, de bewoners zijn zowel voorafgaand aan het festival als op de dag zelf erg betrokken bij het programma. Ze schreven zelf gedichten, deden mee aan de schrijfwedstrijd en tijdens de dag zelf volgden ze workshops. 

De grootste teleurstelling van de dag was dat de workshop rappen niet doorging.

Noortje Kessels, die bij Vitalis al jarenlang de Literaire Salon verzorgt, organiseerde dit literatuurfestival, dat op alle locaties van Vitalis plaatsvond. Voor deze eerste editie ontving het Groot Letterfestival een bijdrage uit het Impulsgeldenprogramma. Ook zorgde het festival ervoor dat er via crowdfunding een deel van de begroting werd gedekt. Er komt een vervolg: Vitalis WoonZorgGroep en de Literaire Salon zijn van plan om over twee jaar weer een literatuurfestival in de zorginstellingen te organiseren.

Beeldverslag

Het Groot Letterfestival leverde een aantal mooie plaatjes op! Zie hieronder een selectie.

Geen reacties

Geef een reactie