Groeten uit Brabant: Camilo

In de zomer interviewt Mestmag.nl een aantal toeristen op bezoek in Brabant. Deze week zijn we op bezoek in het 3BE Backpackers Bed & Breakfast in Eindhoven. Hier blijkt dat Eindhoven niet alleen toeristen herbergt in de zomer, maar eigenlijk ook potenti‘le inwoners. Mestmag.nl vraagt Camilo uit Colombia het hemd van het lijf.

Geschreven door Inge Verdonschot

3BE Backpackers Bed & Breakfast aan de Stratumsedijk in Eindhoven ademt een gemoedelijke backpackers-sfeertje. Wanneer je de gezellige lounge binnenkomt, word je direct begroet door de gastheer. De ruime, lichte ruimte nodigt uit tot ontmoeting. Op zo’n zomerse dag in augustus verwacht je wellicht dat vooral vakantiegangers vertoeven in dit hostel. Maar het zijn zeker niet alleen backpackers die hier logeren! 

De gastheer vertelt dat er uiteraard diverse toeristen overnachten, maar dat rond deze tijd er ook veel mensen naar Eindhoven komen om hier (voorlopig) te blijven. Vooral voor studies aan de Design Academy of de universiteit. Eindhoven is immers de design ‘hoofdstad’ van Nederland met unieke en goede onderwijsaccomodaties. Ook de 25-jarige Camilo is naar de designstad gekomen om hier te gaan wonen.

Wie ben je?

Ik ben Camilo en kom uit Bogot‡, de hoofdstad van Colombia. Gisteren ben ik aangekomen in Eindhoven en morgen ga ik richting Frankfurt om mijn zus te bezoeken. Zij woont en werkt daar. Een jaar geleden is ze met het science bedrijf waar ze werkte meeverhuisd naar Duitsland. Na mijn bezoekje aan mijn zus kom ik weer terug naar Eindhoven.

Hier bestaan de parken alleen maar uit gras. Er zijn helemaal geen work-out gebieden waar je kunt trainen.

Waarom ben je op deze plek en wat ga je hier doen? 

Ik wil hier graag komen werken en studeren om stappen te maken in mijn carrire. Een maand geleden ben ik in Colombia afgestudeerd als Industrial Designer. Ik wilde graag naar Eindhoven komen, aangezien ik hoorde hoeveel hier allemaal gebeurt met design. Ik heb er veel over gelezen en dit leek me een mooie plek om verder te studeren. De universiteit staat bovendien goed aangeschreven. Ik wil hier de master Industrial Design doen. 

Zelf heb ik ook Nederlands bloed, want mijn grootmoeder is Nederlands. Zij is tijdens de Tweede Wereldoorlog gevlucht en in Colombia terecht gekomen, waar ze met mijn grootvader is getrouwd. Ik heb dus wel een beetje Nederlandse roots, maar spreek de taal nog niet. Die ga ik zeker leren, zodra ik een kamer gevonden heb. Zo meteen heb ik weer een afspraak met een huisbaas, dus ik hoop dat dat wat wordt!

Wat vind je van deze plek en de omgeving?

Dit is de eerste keer dat ik in Nederland en in Eindhoven ben. Veel toeristische dingen in Eindhoven en andere steden heb ik nog niet bezocht. Wat me wel erg opvalt, is dat mensen hier veel fietsen, en dat vind ik erg leuk aangezien ik zelf ook erg van fietsen houd! Verder valt het me op dat er heel veel verschillende nationaliteiten in Eindhoven rondlopen, ook veel Turkse mensen bijvoorbeeld. Ik had alleen maar lange blonde mensen verwacht, omdat de broers van mijn grootmoeder er ook zo uitzagen. Het Nederlandse eten heb ik nog niet echt uitgeprobeerd… ik ben er nog niet helemaal achter wat nu typisch Nederlands eten is.

Wat mis je van je eigen land?

De parken in Colombia. Hier bestaan de parken alleen maar uit gras. Er zijn helemaal geen work-out gebieden waar je kunt trainen. In Colombia heb je zo’n gedeelte in alle parken. Ook speeltuinen voor kinderen zie je hier veel minder. 

Geen reacties

Geef een reactie