Mariette, #benjijhierbekend?

Deze zomer neemt Mestmag.nl je mee het Brabantse land in. Voor onze zomerreeks, ge•nspireerd op de online campagne #benjijhierbekend? van VisitBrabant, reizen we af naar de favoriete plekken van locals. In deze aflevering laat Mari‘tte Radstake (54) een andere kant van Oss zien. Mari‘tte werkt bij theater De Lievekamp als hoofd van de horeca, maar neemt ons nu graag mee naar het Maasmeandergebied. Wat zijn haar inside tips voor Oss en omgeving?

Geschreven door Anouk van Leeuwen

Tip 1: Het Maasmeandergebied

“Wie een andere kant van Oss wil zien, moet juist de stad uitgaan. Het Maasmeandergebied strekt zich uit van Empel tot Grave. Ik hou van het veranderende landschap en de vele terrassen, restaurants en agrarische bedrijven langs de Maas waar je streekproducten kunt proeven. Ook Kunst aan de Maas is een leuk initiatief. De Maasdijk bij Megen, ter hoogte van Oss, vind ik zelf een mooi stukje om te wandelen of fietsen. Daarna stop ik vaak bij Terras Effe zitte met een mooi uitzicht over het Maaslandschap.”

Terras Effe zitte
Dr. Baptiststraat 41 Megen
Van april tot november dagelijks geopend vanaf 9.30 uur, op dinsdag en woensdag gesloten

Heb jij tijdens de kunstroute de baby ooievaars al zien zitten in de gevangenistoren te Megen? Maak een extra stop bij…

Posted by Kunst aan de Maas on vrijdag 26 juni 2015

Tip 2: Vestingstadjes Megen en Ravenstein

“Ik kom het liefst in Megen omdat het, in tegenstelling tot de meer bekende Brabantse vestingstadjes als Ravenstein en Heusden, wat minder toeristisch is. Het is kleiner en eenvoudiger, maar net zo mooi. Ik geniet van de kleine steegjes met middeleeuwse kinderkopjes en oude woningen. Met mijn man fiets ik soms van Ravenstein naar Megen of andersom. Een van de laatste keren zijn we gevlucht voor een koe die er niet zo van gediend was dat we langs kwamen fietsen. Een tip in Ravenstein is trouwens Restaurant ‘T Veerhuis. Ik ben ‘maatjes’ met iemand met een beperking. Als we dan een uitstapje maken naar Ravenstein, gaan we daar graag eten.”

Restaurant ’t Veerhuis
Maasdijk 33 Ravenstein
Geopend van dinsdag tot en met vrijdag vanaf 11 uur, op zaterdag en zondag vanaf 12 en 10 uur

https://www.youtube.com/watch?v=YGxOLiVB03c

Tip 3: (Openlucht)theater in Oss en omgeving

“Door mijn werk zie ik enorm veel theater en ben ik het steeds meer gaan waarderen. Je zou er bij een stad als Oss misschien niet zo snel aan denken, maar de diversiteit op het gebied van theater in deze stad is groot. Kijk maar naar het veelzijdige programma van theater De Lievekamp. Een aanrader is ook openluchttheater Hoessenbosch bij Berghem, aan de rand van het bos en sinds deze zomer met een mooi nieuw gebouw in de vorm van een houten ark. Hier komt onder andere het amateurtoneel helemaal tot zijn recht.”

Openluchttheater Hoessenbosch
Hoessenboslaan 51 Berghem

https://www.youtube.com/watch?t=28&v=KzoaYkWnAOo

Oproep

VisitBrabant is op zoek naar meer Žchte Brabanders. Ben jij dat? Meld je dan hier aan als Local, deel jouw inside tips en maak kans op festival- en theaterkaartjes!

Geen reacties

Geef een reactie