Rolf, #benjijhierbekend?

Deze zomer neemt Mestmag.nl je mee het Brabantse land in. Voor onze zomerreeks, ge•nspireerd op de online campagne #benjijhierbekend? van VisitBrabant, reizen we af naar de favoriete plekken van locals. Rolf Pepers (39) is betrokken bij de herbestemming van Kloosterhotel de Soete Moeder in ‘s-Hertogenbosch. Hij geeft ons een exclusief inkijkje in het gebouw. Rolf vindt plekken waar herbestemming en cultureel erfgoed samenkomen ‘pareltjes’ voor een stad. Welke inside tips heeft hij voor de Brabantse hoofdstad?

Geschreven door Anouk van Leeuwen

Tip 1: Kloosterhotel de Soete Moeder

“Op dit moment wordt het voormalige Nemiusklooster in de Bossche wijk De Muntel verbouwd tot een hotel met 24 kamers dat medio mei 2016 zijn deuren zal openen. Ik voelde me meteen aangetrokken tot dit project, omdat ik vlakbij dit pand heb gewoond. Het wordt een persoonlijk en gastvrij hotel waarbij het gedachtegoed van het klooster in alle opzichten wordt uitgedragen. Zowel in de restauratie met behoud van het monumentale karakter plus de inrichting – design en vintage naast elkaar met oog voor duurzaamheid – als in een maatschappelijke functie: het hotel wordt ook een leerwerkbedrijf voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt en een ontmoetingsplaats voor de buurt. Wekelijks op woensdag zal er in het restaurant een buurtdiner gehouden worden met verse producten uit de moestuin. De kloostertuin laat wat mij betreft zien hoe uniek deze plek voor de stad is. Toch op enkele minuten lopen van het drukke centrum en tegelijkertijd een heerlijke en inspirerende plek om tot rust te komen.”

Kloosterhotel de Soete Moeder
Nemiusstraat 4

Tip 2: Het stadsparkje bij het Tilmanshofje

“Dit is zo’n goed verborgen parkje in het centrum van Den Bosch dat je er echt even naar moet zoeken om het te vinden. Je kunt er via de Vughterstraat maar op twee manieren komen. Door het poortje van Achter de Drie Zwanen en dan via het Tilmanshofje, of door het Bleekerstraatje. Dat is een smal zijsteegje aan de Vughterstraat. Het parkje heeft een speeltuin en een levensgroot schaakspel en wordt omringd door de mooiste monumentale panden, zoals een oud koetshuis en vooroorlogse arbeidswoningen. Als ik met mijn kinderen even de stad in ben geweest, lopen we daar vaak heen om te picknicken. Het is toch een beetje ons plekje.”

Tip 3: Het Mariapaviljoen

“Ik vind het leuk om van de gebaande paden af te wijken. Het terrein van het voormalige Groot Ziekengasthuis ligt in het centrum, maar is nog in ontwikkeling. Ik kom graag bij het Mariapaviljoen. Het is er relaxed, met fijne mensen en lekker eten. Tel daarbij op dat ze in een monument zitten, het oude sanatorium op het GZG-terrein, waarbij de historie in ere is gelaten en ik word heel erg blij.”

Restaurant Mariapaviljoen
Burgemeester Loeffplein 70
Geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 11 uur

MARIAPAVILJOEN OP SHORTLIST BRABANTSE ERFGOEDPRIJSDit voorjaar waren de mensen van Erfgoed Brabant te gast op het GZG…

Posted by Mariapaviljoen on dinsdag 30 juni 2015

Oproep

VisitBrabant is op zoek naar meer Žchte Brabanders. Ben jij dat? Meld je dan hier aan als Local, deel jouw inside tips en maak kans op festival- en theaterkaartjes!

Geen reacties

Geef een reactie