Soraya, #benjijhierbekend?

Deze zomer neemt Mestmag.nl je mee het Brabantse land in. Voor onze zomerreeks, ge•nspireerd op de online campagne #benjijhierbekend? van VisitBrabant, reizen we af naar de favoriete plekken van locals. Op Strijp-S ontmoeten we Soraya Viana Ferreiro (30). Soraya volgde eerst een opleiding tot kok voordat ze van studie switchte en content manager bij Uit in Eindhoven werd. Maar interesse in gezond eten en koken zal ze altijd blijven houden. Wat zijn haar inside foodtips voor Eindhoven?

Geschreven door Anouk van Leeuwen

Tip 1: Intelligentia ICE

“Het zijn de aparte combinaties en smaken ijs die Intelligentia ICE op Strijp-S zo bijzonder maken. Framboos met rozemarijn of witte chocola met aardbeien en muntÉ Wat ook leuk is, is dat je op de website kunt kijken welke smaken je die dag kunt proeven. Dat wordt dagelijks bijgehouden en er worden steeds nieuwe smaken toegevoegd. De industri‘le inrichting van het pand, helemaal in de stijl van Strijp-S, maakt het af.”

Smaakbar/IJssalon Intelligentia ICE
Leidingstraat 43 (op Strijp-S)
Geopend van dinsdag tot en met zondag van 12 tot 22 uur

Tip 2: Supermercado Onder de Leidingstraat

“Bij Onder de Leidingstraat kan je niet alleen boodschappen doen – van kookboeken tot superfoods tot bekende producten als Tony’s Chocolonely waar een goed verhaal achter zit – maar ook heerlijk eten. Iedere maandag wordt er een menu van de week op Facebook gezet, een eenpersoonsgerecht die je dan dagelijks kunt afhalen. Ik woon twee straten van de Leidingstraat af dus ik pik weleens zo’n maaltijd mee. Het past ook helemaal bij mijn eetstijl, want E-nummers en kunstmatige toevoegingen worden vermeden en alles is zoveel mogelijk biologisch. Ook heeft de FeelGood Market een paar keer voor de deur gestaan en deze zomer is er een stadsstrandje met echt zand.”

Onder de Leidingstraat Deli | Lunch | Take Away
Leidingstraat 45 (bij Strijp-S)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 8 tot 19 uur, op zaterdag van 10 tot 18 en zondag van 12 tot 17 uur

Deze week:Gepofte mexicaanse zoete aardappel met mais, bonen, tomaat, geraspte kaas en dikke yoghurt (€…

Posted by Onder de Leidingstraat on maandag 10 augustus 2015

Tip 3: Grand cafŽ Berlage

“Hier kan je echt heel lekker lunchen. Alle gerechten worden door Berlage dagvers gemaakt met een eigen touch. De prijs-kwaliteitsverhouding is ook goed. Je hebt al een soepje en broodje voor nog geen tien euro. In de zomer is de terrastuin een verademing. Midden in het centrum, maar toch heel rustig, met druivenranken en mooie houten zitjes. Even weg van de hectiek van de stad. Ik vermijd graag het massale.”

Grand cafŽ Berlage
Kleine Berg 16
Geopend van maandag tot en met zaterdag van 11.30 tot 16.00 uur (lunch) en van 17.00 tot 21 uur (diner; op vrijdag en zaterdag tot 22.30 uur). I.v.m. de zomerperiode op zondag gesloten, m.u.v. zondagse BBQ’s ‘als het Žcht zomert’ (houd hiervoor de website en Facebook in de gaten)

Met trots presenteert Berlage vandaag de nieuwe kaarten. Lunch-, Diner- en Borrelkaart met een nieuw elan, terug naar…

Posted by Grand cafŽ Berlage on zondag 7 juni 2015

Oproep

VisitBrabant is op zoek naar meer Žchte Brabanders. Ben jij dat? Meld je dan hier aan als Local, deel jouw inside tips en maak kans op festival- en theaterkaartjes!

Geen reacties

Geef een reactie