Vijf Brabantse vrijetijdsapps en recensies

Tegenwoordig tel je als bedrijf, band of winkel niet meer mee als je geen goed ontwikkelde app op het internet hebt staan. Dat geldt ook voor de vrijetijdapps, die schieten momenteel namelijk als paddenstoelen uit de grond. De keuze is reuze. Daarom ging Iris namens Mestmag.nl even flink downloaden en maakte zij voor ons een overzicht van alle vrijetijdapps in Brabant, inclusief aantal sterren.

Geschreven door: Iris van den Boezem


1. Wiggle

Plus:

Wiggle is een app die ‘leert’ wat de gebruiker leuk vindt. De eerste keer dat je de app gebruikt, wordt duidelijk uitgelegd hoe het werkt. Bij categorie‘n, genres en evenementen kun je aangeven of je ze ‘niet leuk’, ‘neutraal’, ‘leuk’ of ‘superleuk’ vindt. Op basis van een puntensysteem doet Wiggle suggesties: hoe meer punten, hoe beter het evenement past bij jouw eerdere keuzes. Door aan te geven welke evenementen je ook daadwerkelijk bezoekt, leert Wiggle jouw voorkeur kennen.

Min:

De app is alleen geschikt voor mensen met een Facebook-account. Je moet namelijk inloggen op de app met Facebook. Daarnaast is de app alleen gericht op Den Bosch. Dat maakt de app vooral interessant voor inwoners van Den Bosch of voor mensen die deze stad regelmatig bezoeken.

Download voor Android en Apple

2. VisitBrabant

Plus:

Via de website van Visit Brabant kun je een bezoek plannen. Als je bijvoorbeeld een week in Eindhoven verblijft, kun je door in te loggen op de website van dag tot dag je activiteiten en je overnachtingen plannen. Door in te loggen op de app kun je vervolgens het geplande bezoek raadplegen.

Ook kun je vragen stellen aan ‘locals’: waar kun je de beste biefstuk eten? Of waar kun je handig parkeren?

Min:

De app biedt geen degelijke evenementenagenda. Als je ingeeft dat je vanavond iets met dans wil gaan doen, krijg je voornamelijk een selectie van podia te zien. Je moet dan zelf nog de agenda’s van de podia op hun eigen websites raadplegen om te zien of er daadwerkelijk iets met dans te doen is.

Daarnaast werkt de app niet vlekkeloos. Bij het testen (Iphone) liep de ‘ask-a-local’ functie steeds vast. Daarnaast was het via de website geplande bezoek niet te raadplegen: de dagen waren weliswaar zichtbaar, maar de activiteiten en overnachtingen werden niet getoond.

Download voor Android en Apple

3. InBrabant

Plus:

De app is gebruiksvriendelijk. Het opzoeken van wat er te doen is, is simpel. Op basis van je locatie toont de app op een kaart wat er in de buurt te doen is. Maar je kunt resultaten ook tonen in een lijst of filteren op specifieke categorie‘n.

Min:

Met deze app kun je alleen zien wat er vandaag te doen is. Er wordt geen inzicht gegeven in wat er bijvoorbeeld morgen of volgende week te doen is. Voor evenementen die de komende week plaatsvinden wordt echter verwezen naar de website: uitinbrabant.nl.

Download voor Android en Apple

4. Brabant Festivals

Plus:

Door middel van een lijst met voor de festivals toonaangevende foto’s, geeft de app een helder overzicht van een aantal Brabantse festivals. De foto’s nodigen uit om verder te lezen. Door op de naam van het festival te tikken krijg je aanvullende informatie over het festival. Daarnaast zie je waar en wanneer het festival plaatsvindt. Ook is het bij sommige festivals mogelijk om tickets te bestellen of om een festival-app te downloaden.

Min:

De app heeft geen functie waarmee je kunt selecteren op bijvoorbeeld discipline of op datum. Daarnaast zijn (nog) lang niet alle Brabantse festivals opgenomen in de app.

Je kunt inloggen op de app, maar door het ontbreken van een uitleg is het niet duidelijk wat het doel daarvan is. 

Download voor Android en Apple

5. Over Uit Noord-Brabant

Plus:

De app bevat veel informatie over de geselecteerde activiteit: zo staat bij bijna alle activiteiten een prijs. Ook toont de app hoe ver zich van je huidige locatie af bevindt. Daarnaast laat de app beschikbare kortingsbonnen zien, bijvoorbeeld voor een restaurant.

Min:

De Over Uit – app bevat een enorm ruim aanbod van allerlei activiteiten en evenementen. Onder de categorie ‘dagje uit’ tref je bijvoorbeeld naast een kerstmarkt ook de Nationale Metalkwis en Bourgondisch Breda aan. Dat is hartstikke leuk, maar als gebruiker dreig je daardoor wel een beetje te verzuipen in het aanbod. Gelukkig kun je in de app wel handig filteren.

Download voor Android en Apple

Tot slot

Al reviewend ontdekten we dat er enorm veel vrijetijdsapps zijn. In dit artikel heb je gelezen over apps die f heel Brabant beslaan, f die iets geheel nieuws bieden te opzichte van andere vrijetijdsapps. Maar er bestaan nog zo veel meer vrijetijdsapps. Zo heeft bijvoorbeeld ongeveer iedere Brabantse stad minimaal ŽŽn app. Dus als je op pad gaat, neem dan zeker even de moeite om te downloaden.

Geen reacties

Geef een reactie