Wij presenteren mest 11

Tijdens het Graphic Design Festival Breda presenteert MEST de nieuwste aflevering van het opvallende tijdschrift: MEST#11. Al bijna drie jaar lang de meest bijzondere kunst en cultuur van Brabant in een bijzondere jas. Twee nieuwe vormgevers nemen de vormgeving vanaf #11 over. Een mooi moment voor een openbare presentatie.

datum | vrijdag 2 oktober
duur | 16.00 tot 17.30 uur / aansluitend borrel
locatie | Stadsgalerij Breda | Oude Veste 34 | Breda

Opvallend

De vormgeving van MEST valt op. Al sinds het eerste nummer in 2013 verscheen. Onbescheiden, onderscheidend, aards, helder. Meer katholiek en barok dan streng Hollands met nadruk op eenvoud en tekst. Eigenlijk zoals de kunst en cultuur in Brabant, daar waar het tijdschrift telkens opnieuw over gaat. Luis Mendo was verantwoordelijk voor het ontwerp. En nu nemen twee vormgevers Kaftwerk (Janine Hendriks) en Ontwerphaven (Suzanne Hertogs), het over, onder leiding van hoofdredacteur Stan van Herpen.

  • MEST magazine | hoofdredacteur Stan van Herpen vertelt over de totstandkoming van de vormgeving en de keuzes die gemaakt zijn. Welke spreads herinnert hij zich het meest? Hoe komen de typeringen onbescheiden, onderscheidend, aards, helder terug in het ontwerp?
  • Twee nieuwe vormgevers | Kaftwerk en Ontwerphaven maken sinds #11 MEST magazine en vertellen over samenwerken, samen vormgeven en de keuzes die ze voor MEST#11 maakten.

MEST is de community voor cultuur in Noord-Brabant. Vier keer per jaar in de vorm van een papieren magazine en op Mestmag.nl wekelijks met nieuwe artikelen.

aanmelden

Wil je bij deze presentatie en borrel zijn? Meld je dan aan door hieronder een gratis ticket te bestellen.

Tijdens Eurosonic Noorderslag, dat jaarlijks in januari in Groningen plaatsvindt, wordt al jaren slaapschepen ingezet. Eurosonic Noorderslag is enerzijds een festival voor aankomend Europees muziektalent en anderzijds een conferentie voor muziekprofessionals. Deze combinatie werkt als een magneet en zorgt voort duizenden (inter)nationale gasten die jaarlijks naar Groningen afreizen. Door zogenoemde slaapschepen, die bijvoorbeeld in Amsterdam liggen, naar Groningen te varen in januari worden tot wel meer dan duizend extra slaapplekken gecre‘erd.

Geen reacties

Geef een reactie