Artikelen

Breakdance wordt een officieel onderdeel van de Olympische Spelen in 2024, besloot het Olympisch Comité. Wat betekent deelname aan de Spelen voor de breakdance scene in Nederland? Die vraag werd voorgelegd aan Angelo Martinus en Tyrone van der Meer, al twintig jaar aanjagers van breakdance in Nederland.

Met fotoproject Goeikes geven Helmonders de ‘gewone’ bewoners van hun stad een podium. In de eerste editie gingen 20 fotografen, onder leiding van Tahné Kleijn, op zoek naar het DNA van Helmond. Met portretten en stadsbeelden tonen de fotografen het tijdsbeeld van nu en creëren ze een herinnering voor de toekomst.

Lucas de Waard heeft afgelopen donderdag, op de Werkconferentie Amateurkunst die Kunstloc organiseerde, zijn tekst ‘daar moet je wat mee doen’ voorgedragen. Hij praatte over de vooroordelen die om het woord ‘amateurkunst’ heen hangen en of dat wel terecht is. Deze tekstvoordracht is in 2016 al eens eerder verschenen als artikel op Mestmag.nl, maar Lucas heeft hem onlangs in een nieuw jasje gestoken.

Geen enkel muzikaal genre heeft zich de laatste jaren zo onstuimig in Brabant gemanifesteerd als hiphop. Het is de drijfveer en daarmee de belangrijkste component binnen de sector die ‘urban’ heet. Over de term urban, Brabants talent en de muzikale ambities sprak Dock Zuid Magazine met drie culturele goeroes: Ruth Giebels, Frank Kimenai en Max de Beijer.