Artikelen

Inez van Vuren is collagekunstenaar. Nu Corona de wereld op een andere snelheid doet draaien, blijft Inez niet stil zitten. Ze laat zich inspireren door haar omgeving, en maakt met deze verhalen een nieuwe ‘Corona-collagereeks’.

Talent moet je koesteren, vinden we in Brabant. Met TalentHub Brabant zetten Brabantse organisaties in de kunst- en cultuursector en de vijf grote gemeenten in op de ondersteuning en ontwikkeling van talenten vanuit een netwerk in de professionele kunsten. Hoe denken de talenten daar zelf over? We vroegen het aan Tineke Beunders, poëtisch ontwerper met een passie voor verlichting. Zij werd begin 2019 geselecteerd voor talentontwikkelingstraject Design to Market.

TalentHub-traject jump! kwam op een goed moment in Maurits Wouters’ leven. Zijn beroepspraktijk als videokunstenaar veranderde compleet toen hij vader werd. Maurits ziet zichzelf sindsdien niet meer als filmmaker, maar eerder als ondernemer. Jump! biedt hem de context om deze “nieuwe attitude” te verfijnen.

TILT festival koos schrijfster, zangeres, en creatieveling Aafke Romeijn als writer-in-residence 2020. MA Online Culture studenten van Tilburg University namen haar mee naar verschillende plekken in Tilburg, in een poging haar te inspireren met specifieke ‘lelijke’ gebouwen en infrastructuren. Een van die excursies ging naar de Sint Ceciliastraat 28, waar een gebouw met een bijzonder ‘lelijke’ schoorsteen staat, op zoek naar de verbinding tussen geschiedenis, het heden, en de verhalende potentie.