Artikelen

Kunstenaars kunnen met hun werk verzachten, prikkelen of nieuwe perspectieven bieden. Hiermee kunnen zij uitvaarten en herdenkingsplaatsen steeds persoonlijker maken. Wat kunnen ze nog meer betekenen? We spraken hierover met de directeur van een uitvaartonderneming, de curator bij DELA Kunstzaken en twee kunstenaars.

Sinds de start in 2010 is Eindhoven Film Festival uitgegroeid tot een vierdaags internationaal film-festival. Toch is de ruimte voor programma’s gericht op Noord-Brabant er niet minder op geworden. Met het thema ‘Dare to be Different!’ wil het festival dit jaar laten zien waarvoor het destijds allemaal is begonnen: films en werk vertonen die écht iets zeggen.

Duurzaamheid en kunst staan veel dichter bij elkaar dan je zou denken en vermoeden. Maar hoe werkt dit in de praktijk? Netty van de Kamp, adviseur Kunst & Ruimte voor Kunstloc Brabant, schrijft in haar blog over de kracht van kunstenaars bij ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid.

Het Creativity World Forum werd op maandag 21 oktober verwelkomd door de Provincie Noord-Brabant. Meer dan 100 sprekers kwamen bijeen om het over creativiteit, innovatie en de verandering van het onvermijdelijke te hebben. Robin Berkelmans ging voor MEST op pad en kwam terug met één conclusie: het is tijd om uit je luie stoel te komen.