Artikelen

Het was weer Cultuurnacht in Breda. 25 januari stond helemaal in het teken van Verlang de nacht. Met meer dan 160 activiteiten op 60 verschillende locaties op het programma was er dan ook meer dan genoeg om naar te verlangen. Van dans tot literatuur, van performance tot fotografie en van muziek tot een speciale kindercultuurnacht. Verlang de nacht is voor iedereen.

Broedplaatsen vol toekomstmuziek. Meer en meer kunnen Brabantse muziekmakers hun creatieve ei kwijt. Naast Dock Zuid en Paradox in Tilburg bieden ook Eindhoven en Den Bosch ruim baan aan deze speciale werkruimtes.

Goud van Brabant brengt mensen met elkaar in gesprek over het heden, het verleden en de toekomst. Ze dagen creatieve Brabantse talenten, van amateur tot professional, uit om verhalen over vroeger te verbeelden. Het werk van Marjan van der Heijden en Joël David, een stop-motion filmpje over een historisch liefdesdrama, werd als winnaar uitgekozen.

Na vier jaar ontwikkelen opende Doloris afgelopen mei haar deuren. Het surrealistische kunstdoolhof en de immense rooftopbar hebben zich sindsdien ontpopt tot één van de absolute hotspots van Tilburg. Hoe kijken de drie ondernemers achter het complex terug op de samenwerking en het proces? Je leest het in dit artikel, oorspronkelijk uit het Brabant C magazine Fanzine.