Artikelen

Tijdens het symposium van de AWTI werd het advies uitgebracht dat wetenschap, technologie, en innovatie een veel sterkere rol moeten spelen in de maatschappelijke transities waar we als samenleving voor staan. Liesbeth Jans herkent zich in dit advies omdat Kunstloc zich al jaren sterk maakt voor beleid waarin de inzet van kunst in andere sectoren wordt bepleit, met als doel om gezamenlijk tot innovatieve oplossingen te komen. Want wie zijn er beter in het meedenken over creatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen dan kunstenaars?

Een ex-gevangene, een strenggelovige of gewoon een “vreemde eend”, de keuze is reuze in de Human Library: een pop-up bibliotheek van Tilburg University en Bibliotheek Midden-Brabant waar je geen boeken maar mensen leent. Robin ging voor MEST op pad naar de editie in Tilburg en las er Kale Vrouw, om daarna eens dankbaar in haar eigen boekenkast te staren.

De Poolse violist Adam Bałdych, cellist Vincent Courtois uit Parijs en Nederlandse pianist Rogier Telderman staan bekend om hun intrigerend en uniek repertoire. De bijzondere klik die ze in 2018 op het podium van Sounds of Europe Festival voelden leidde tot een samenwerking waarbij ze als muzikaal trio nieuwe muziek componeren speciaal voor de combinatie van viool, cello en piano.

Voor Festival Cement in Den Bosch interviewde Nuno Blijboom theatermakers Sanne Nouws & Francesca Lazzeri en vroeg ze naar hun meest recente voorstellingen. Hierin gaan ze op zoek naar nieuwe manieren om de neoliberale samenleving waarin de mens voortdurend belaagd wordt door prikkels en de druk om meer te produceren en te consumeren te hanteren.

Cryptotulpen, Do It Yourself-raketten en DNA-muziek: STRPs festivalprogramma is bekend. Van 2 – 5 april concentreert het Eindhovense kunst- en technologiefestival zich op één centrale vraag: ‘Hoe ziet een toekomst eruit waarin de mens niet langer (alleen) de dienst uitmaakt?’. Robin reist voor MEST alvast vooruit en bericht hoopgevend terug: we kunnen nu al in de toekomst leven.