Interdisciplinair

“De cultuuromslag zou voor mij geslaagd zijn als kunstvakken eenzelfde plaats innemen als rekenen en taal.” Was getekend, Bregje Aarts, interne cultuur coördinator (ICC’er) op OBS Het Klokhuis. Zij zijn gestart met het meerjarige traject De Cultuur Loper om de kwaliteit van de cultuureducatie te verbeteren en verdiepen. Mestmag.nl sprak met ICC-ers en Kunstbalie over hun ambities en goede voornemens.

Met een berg energie en een flinke dosis daadkracht starten we 2018 vol fikse plannen. Goede voornemens: we hebben ze allemaal. Maar pas op. De dagen vliegen voorbij. En voordat we er erg in hebben, is het alweer 2019. Mestmag.nl biedt de nodige assistentie. In dit artikel delen we vier veel voorkomende goede voornemens in de culturele sector en tips hoe deze voornemens waar te maken.

Zonder opdrachtgeverschap geen florerende designsector. Maar wat is goed opdrachtgeverschap, hoe ga je als opdrachtgever en opdrachtnemer met elkaar om? Deze wereld is volop in ontwikkeling; hoe kunnen we leren van nieuwe vormen, initiatieven en ervaringen uit de designwereld? Vanuit gesprekken met de experts op dit gebied, hebben we de beste tips en tricks verzameld.