Talentontwikkeling

In april 2017 ontstond er bij Marianna Geraci en Liesbeth van Well het idee om het grote publiek kennis te laten maken met de statushouders uit Breda. In de stad zijn sinds 2016 zeshonderd statushouders woonachtig. Vier vluchtelingen uit Syrië en drie uit Eritrea vertellen hun persoonlijke verhaal met behulp van poëtische teksten voor de tentoonstelling Take Me To The Sea in het Stedelijk Museum Breda. Het project geeft de vluchtelingen uit Breda een stem en gezicht. Mestmag.nl ging in gesprek met zes statushouders.

Met een berg energie en een flinke dosis daadkracht starten we 2018 vol fikse plannen. Goede voornemens: we hebben ze allemaal. Maar pas op. De dagen vliegen voorbij. En voordat we er erg in hebben, is het alweer 2019. Mestmag.nl biedt de nodige assistentie. In dit artikel delen we vier veel voorkomende goede voornemens in de culturele sector en tips hoe deze voornemens waar te maken.

Zonder opdrachtgeverschap geen florerende designsector. Maar wat is goed opdrachtgeverschap, hoe ga je als opdrachtgever en opdrachtnemer met elkaar om? Deze wereld is volop in ontwikkeling; hoe kunnen we leren van nieuwe vormen, initiatieven en ervaringen uit de designwereld? Vanuit gesprekken met de experts op dit gebied, hebben we de beste tips en tricks verzameld.