gevoed door Kunstloc Brabant
~

Hoog tijd om onze Brabantse boswachters eens in het zonnetje te zetten. Hiervoor onderzochten we welke boswachters in Brabant vloggen, bloggen of instagrammen. In dit artikel vind je een mooi lijstje met boswachters die niet alleen in de buitenlucht, maar ook online erg actief zijn.

- Geschreven door Naomi Weerman en Sander Roovers

1. Boswachter Frans Kapteijns

We trappen het lijstje af met de bekendste boswachter van Brabant: boswachter Frans. Frans is ambassadeur van Van Gogh National Park en Brabant Vertelt, vrijwillig boswachter bij Natuurmonumenten en natuurgids. Frans is te volgen via Twitter, zijn website en via stuifmail van Omroep Brabant Radio.

1. Boswachter Frans Kapteijns

2. Boswachter Anneke Oomes

Anneke is boswachter in West-Brabant. Om specifiek te zijn in de gebieden: De Baronie van Breda, De Brabantse Wal, Het Merkske en Langstraat. Anneke zet Twitter actief in om verhalen en updates vanuit deze gebieden te delen.

2. Boswachter Anneke Oomes

3. Boswachter Erik Schram

Erik is boswachter van het gebied Heeze-Leende en de Kempen in het zuiden van Brabant. De Kempen is een gebied met een rijke geschiedenis, waar veel bijzondere verhalen over te vertellen zijn. Neem alvast een digitaal kijkje in deze mooie gebieden door Erik te volgen op Instagram.

3. Boswachter Erik Schram
~

4. Boswachter Thomas van der Es

Thomas is boswachter van het gebied De Biesbosch. Met zijn bootje vaart hij door het avontuurlijke doolhof van rivieren en eilandjes. Hij noemt zichzelf ook de “vogelende fotograaf” en die foto’s kun je hier bekijken. Thomas maakt ook nog natuurvlogs.

~

5. Boswachter José Borsboom

José is te vinden in de gebieden Het Groene Woud en De Overlaat, in het noorden van Brabant. Gebieden met een eigen karakter. Op Twitter deelt José wat ze als boswachter ziet en meemaakt.

6. Boswachter Frank van Kalleveen

Frank is boswachter van de gebieden het Maasdal, Maasheggen, Noordoost-Brabant en Maashorst. Hier lees je een blog van boswachter Frank.

 

Zoals je ziet zijn de boswachters erg gepassioneerd en (digitaal) actief. Door de inzet van onder andere social media kanalen laten ze jou zien wat er zoal valt te ontdekken en te bewonderen. Op de boswachtersblog kun je je verdiepen in de verschillende gebieden voordat je op verkenning gaat.

Zoals boswachter Floris schreef: “Ga héél veel buiten spelen!” En dit geldt niet alleen voor kinderen. Ga naar buiten, ontdek, aanschouw, bewonder en vertel verder hoe prachtig Brabant is.

3696

Wil je meer te weten komen over de verschillende natuurgebieden en looproutes? Kijk dan op Staatsbosbeheer en brabant vertelt.

Naomi Weerman

Stagiaire Mestmag.nl
Naomi Weerman