gevoed door Kunstloc Brabant
~

“Blijf veilig, zorg voor elkaar, houd afstand, bel je grootouders”, het zijn momenteel veelgehoorde opmerkingen. Ook op straat ontkom je er niet meer aan. Breda hangt sinds vrijdag vol met honderden kleurrijke posters als reactie op de coronacrisis. 

~

De posters zijn gemaakt door verschillende ontwerpers en opgehangen door cultuurorganisatie Graphic Matters met het doel alle Bredase zorgmedewerkers, vakkenvullers, pakketbezorgers, vuilnismannen en bewoners een hart onder de riem te steken. 

~

De posters maken deel uit van het project Stay Sane, Stay Safe geïnitieerd door ontwerp studio Lennarts & De Bruijn en tekstbureau overdeschreef uit Den Haag. Via de website www.stay-sane-stay-safe.com riepen ze ontwerpers wereldwijd op posters te maken. De posters worden als gratis download aangeboden aan iedereen die zijn medemens en zorgverleners wil steunen. Bijvoorbeeld door een poster voor het raam te hangen. Inmiddels ontwierpen ruim 900 ontwerpers uit 72 landen een poster voor het project. Graphic Matters selecteerde samen met de initiatiefnemers de 12 posters die de huidige crisis op een treffende manier verbeelden en liet deze door de stad verspreiden in 275 frames. 

“In deze gekke tijden wordt creativiteit meer dan ooit gewaardeerd - de wereld snakt naar vindingrijke en creatieve uitingen. Wij dragen ons steentje bij en bedelven Breda met deze positieve posters. Met dit project veranderen we de hele stad in een gigantische boodschap voor het algemene nut. Als we ons aan deze maatregelen houden, komt het allemaal goed.” Dennis Elbers, directeur Graphic Matters
3396

Zie je een poster hangen? Maak een selfie, tag @studio_lennartsendebruijn en @graphicmatters en gebruik hashtag #staysanestaysafe en zegt het voort! En ga daarna maar weer lekker naar huis.

Deelnemende ontwerpers
Humo Estudio (ES), Perry Rowe (GB), Cachete Jack (ES), Steve Gavan (AU), Sebastian Pren (RO), Studio Noord Oost (BE), Thomas & Jurgen, Olivier van Zummeren, Pony Design Club, Stas Tuchinsky en Lennarts & De Bruijn (NL) 

Graphic Matters