gevoed door Kunstloc Brabant
~

Van 20 tot en met 28 oktober staat de stad Eindhoven weer helemaal in het teken van de Dutch Design Week. Met werk van meer dan 2600 designers en meer dan honderd locaties verspreid door de stad is het geen kunst om jezelf deze week te verliezen. Om je te helpen met kiezen uit het enorme aanbod deelt Mestmag.nl alvast zes tips met je om te kijken, luisteren, proeven en genieten tijdens de komende De Dutch Design Week.- Geschreven door Annelies van Voorst

Embassy of Food

Zoals de naam al doet vermoeden, staat voedsel centraal in de Embassy of Food. In de tentoonstelling Edible Invisible kun je het onzichtbare ervaren. Microbes zijn overal, en ze zijn van grotere invloed dan we altijd gedacht hebben. Onze darmflora en voedingspatroon bepalen niet alleen onze fysieke gezondheid, maar ook onze emotionele gesteldheid en ons gedrag. Ook te zien in de Embassy of Food: werk van de finalisten van de Future Food Design Awards. Tijdens de DDW kun je bovendien je stem uitbrengen voor de publieksprijs. Bezoek de website voor meer informatie. 

Breng een bezoek aan Sectie-C

Treed buiten het stadscentrum en ontdek Sectie-C, een locatie die bruist van de creativiteit. Hier vind je bijvoorbeeld werk van jong talent tijdens YA Present!, een tentoonstelling van jonge alumni begeleid door BNO. Ook te zien op Sectie-C: bijzonder animatiewerk in de Stop Motion Gallery door Niels Hoebers Stop Motion Studio. Tijdens de DDW wordt de studio omgetoverd in een galerie waar je zijn laatste werk kunt ontdekken. Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod van Sectie-C. Neem daarom een kijkje op de website en laat je inspireren.

Wet op behoud van creativiteit

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en creatief. Dit zijn eigenschappen die een leven lang van pas komen, thuis, op school en in je werk. Omdat iedere Brabander deze aangeboren creativiteit moet kunnen ontwikkelen en benutten, werken verschillende organisaties samen aan de Wet op behoud van creativiteit. Het wordt geen echte wet, maar een manifest waarin wordt afgesproken hoe het creatief potentieel in onze provincie duurzaam kan worden gestimuleerd. De wet wordt tijdens de DDW gelanceerd.

Dutch Invertuals

Dutch Invertuals is een zorgvuldig samengestelde groep van gepassioneerde ontwerpers. Leden van Dutch Invertuals komen regelmatig samen om na te denken over belangrijke maatschappelijke en designgerelateerde vraagstukken. Ze delen hun onderzoekende visie over design in de vorm van verschillende groepstentoonstellingen. Dit jaar zijn ze op twee locaties te bezoeken met Take Away en Mutant Matter. Meer informatie over Dutch Invertuals volgt.

On your own account

Jong talent ontdek je bij 'On your own account' in Wall Street. ‘On Your Own Account’ is een designonderzoek naar de positie en betekenis van cultuur in relatie tot persoonlijke waarden in onze globaliserende wereld. Dit komt tot stand onder leiding van docent en designer Lucas Maassen samen met derdejaarsstudenten en exchange studenten van Fontys ArtCode.

DDW Music

Na al dat rondkijken en rondwandelen kun je wel wat rust gebruiken. Gelukkig is daar DDW Music. Dans, sjans of luister aandachtig tijdens de verschillende optredens. Ook dit jaar is het programma met meer dan 90 optredens behoorlijk uitgebreid. Er is voor ieder wat wils, maar wij delen alvast twee tips met je: op maandag 22 oktober vind je Bearcubs, een 25-jarige singer-producer uit Londen die wel wat wegheeft van James Blake en Jamie XX, in café Altstadt. Ook niet te missen: de psyche-pop van Gengahr en Portland op zaterdag 27 oktober in de Effenaar. Bekijk hier het volledige programma van DDW Music 2018. 

We horen graag wat jij denkt. Heb jij nog tips voor de komende Dutch Design Week die je met ons wil delen? Laat ze hieronder achter in een reactie.