Op MEST tonen we de waarde van kunst en cultuur en laten we bijzondere en innovatieve kunst en cultuur in Brabant zien.
Vier Brabantse ontwerpers aan het woord over hun nieuwe werk, Milaan en internationalisering.
Jonge kunstenaars, net afgestudeerd of pas kort aan het werk, hebben een grote behoefte aan fijne atelierruimte.
Jesse van Venrooij, filmmaker én voormalig sociaal werker, helpt ons met zijn documentaires aan een bredere kijk op de samenleving.
Drie studenten vertellen over hun opleiding, studeren in tijden van corona, hun afstudeerproject en ambities.
Productontwikkelaar Frank de Wind en modeontwerpster Anna Bolk vertellen over hun werk én de samenwerking in het project van TextielMuseum.
Illustrator Mackenzie Fincham over haar digitale animatiewerk en illustrator Saman Dezai over zijn voornamelijk analoge werk.
Hoe kun je virtual reality gebruiken om maatschappelijke verhalen te vertellen? Iris van der Meule weet daar alles van.
In deze reeks zetten we kunstenaars die ambachtelijk werken én nieuwe technieken inzetten, naast elkaar. Dit keer: Arold van der Aa en Ruud van Empel.
Enkele Brabantse ondernemende vrouwen brengen werken van talentvolle Oekraïense kunstenaars onder te aandacht en verkopen dit.
Lava Hijzelaar, Steffie Storms en Daniel Arthuus vertellen over hun gebruik van social media als maker. Helpt het hen aan een podium?
Willem Twee, poppodium 013, T*Agency en Schouwburg Concertzaal Tilburg over diversiteit en inclusie in de culturele sector. Hoe staat het ervoor?
Brabantse makers Toeac, Stijn van der Loo en Margriet Luyten over aangeraakt worden door God, het Grote Wonder en een mantel van Hoop en Troost.
Paul Roncken, directeur van de Stichting NatuurCollege, schrijft over de natuur- en energietransitie en neemt drie ontwerpontdekkingen onder de loep.
Talenten van TalentHub Brabant worden gecoacht op ondernemerschap. Met talenten Alyssa Bottse en Elianne van Elderen zoomen we hier op in.
Drie makers aan het woord over hoe zij met kunst een rol spelen in de ontwikkelingen van de landbouwsector.
Brabantse orkesten en koren werken aan verjonging en vernieuwing. Brabant Koor, philharmonie zuidnederland en Kamerata Zuid delen hun ervaringen.
De filmsector kan en moet duurzamer, groener, bewuster. Een goed voornemen voor dit nieuwe jaar. Maar hoe dan?
De toekomst, voorbij corona. Of een toekomst, met corona. In ieder geval moet de cultuursector het publiek weer terugwinnen. En hoe gaan we dat doen?
De kunstenaars in de expo zijn verbonden aan ‘hubs’ van het programma TalentHub Brabant. Hoe gaat dat in z’n werk? En wat levert het de talenten op?
Hoe leeft spoken word in Brabant? MEST zocht het uit en sprak met vier Brabantse woordkunstenaars.
Junior conservator bij het Noordbrabants Museum, Charlotte Hoitsma, neemt je mee in het conservatorschap en in hoe ze in coronatijd te werk gaat.
Breakdancer Sjoerd Poldermans (Stepper) zit vol ambitie en vertelt over Urban Sports in Brabant en het belang ervan voor hemzelf en voor de provincie.
Het orkest philharmonie zuidnederland zoekt in deze coronatijd met livestreams en concerten in aangepaste vorm verbinding met het brede publiek.
Welk effect heeft de coronacrisis op muzikant en visueel artiest Richard van Kruysdijk? Richard over zijn project Dead Lights en meer lichtpuntjes.
In het online Academy-programma van Dutch Invertuals wil het Eindhovense designplatform haar netwerk en kennis over grenzen heen tillen.
Hoe jongeren hun talenten ontdekken in het Annatheater in Helmond; regisseuse Lavinia Germano en vier jonge spelers delen hun ervaring.
De koepelgevangenis in Breda wordt in het voorjaar van 2021 het decor van een nieuw spraakmakend spektakel: ZODIAC de Musical.
Sex Sells is een van de eerste korte fictiefilms die geproduceerd werd aan de hand van het COVID-19 protocol voor de audiovisuele sector. Hoe was dat?
Hoe kijken Alex Havadi-Nagy (de Stilte), Karlijn Gerritsen (de Verkadefabriek) en Hedwig Zeedijk (De Pont) terug op de afgelopen maanden?
Deze maand belicht documentalist Ton van der Linden drie Brabantse makers die werken aan een oeuvre.
Rinse Staal en Tyrone Tjon a Loi, twee pioniers in de urban scene, vertellen meer over hun boodschap over hoe zij de toekomst zien.
Anthony Fiumara begon twee jaar geleden als eerste stadscomponist van Tilburg. Hij blikt terug op wat er sindsdien allemaal is gebeurd.
Pianist Rogier Telderman koos voor de studie Technische Bedrijfskunde, maar pakte daarnaast een vooropleiding aan het conservatorium in Tilburg op.
Directeur/curator Angelique Spaninks én kunstenaar Dasha Tsapenko delen hun visie op de expositie Evolutionaries in MU Hybrid Art House.