Op MEST tonen we de waarde van kunst en cultuur en laten we bijzondere en innovatieve kunst en cultuur in Brabant zien.
In deze cultuurparticipatie-reeks zoomen we in op één van de parels in onze provincie op het gebied van cultuurparticipatie: Ixeg Waxie.
In deze cultuurparticipatie-reeks zoomen we in op één van de parels in onze provincie op het gebied van cultuurparticipatie: Beeld-kracht Oisterwijk.
Henri Swinkels (directeur Kunstloc) en Chris van Koppen (oud-directeur Kunstloc) in gesprek over de waarde van kunst in Brabant en de toekomst ervan.
Bart de Vrees is sinds januari 2021 stadscomponist van Den Bosch. Hij legt nieuwe, muzikale verbindingen in en met de stad en vertelt daarover.
Over de verantwoordelijke rol van een ontwerper in de vormgeving en inbedding van (nieuwe) sociaalmaatschappelijke waarden.
Dirigente, fluitiste en maker Vera Hofman wandelde in augustus tweehonderd kilometer door Noord-Brabant en Limburg, onder het mom van Walk & Talk.
In het Chassé Theater vond een discussieavond over cancelcultuur plaats, geïnitieerd door BredaPhoto n.a.v. de commotie rondom Destroy my Face.
Docent/ onderzoeker Marco van Leeuwen beschrijft zes strategieën voor de culturele sector die na de lockdown tot een snelle hergeboorte kunnen leiden.
Voorzitter Ad Vlems over het Ecodorp, de rol van de Artist in Residence en kunstenaars bij het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s).
Initiatiefnemer Dennis Elbers vertelt meer over Blind Walls Gallery: hét museum op straat met ruim 90 muurschilderingen.
Vorige week vond het symposium ‘Heel Brabant ontwerpt natuurinclusief! Jij toch ook?’ plaats. MEST was erbij en ging in gesprek met de experts.
Slecht onderhouden pleinen, grauwe tunneltjes, vieze parkeerplaatsen. Wat kan kunst daaraan veranderen? Twee inspirerende projecten onder de loep.
‘Het leven vieren’ is niet alleen maar een slogan bij Park Zuiderhout. De inzet van kunst en kunstenaars speelt hierbij een belangrijke rol.
Gemeente Den Bosch selecteert samen met bewoners een kunstwerk van Anne Wenzel als symbool van vrijheid.
Kunst kan je uit een dal halen. Het kan je helpen om je te uiten, als dat met woorden niet lukt.
Cultuurcoach Dian Langenhuijzen onderzocht Art Based Learning, een methode die kunst betekenisvol maakt. Wat komt er uit haar onderzoek naar voren?
Het klinkt als een ongewone combinatie: boeren die intensief samenwerken met de creatieve sector. Toch gebeurt het, en steeds vaker.
Hoe kunnen kunstenaars helpen bij het inrichten van de post-corona samenleving? Liesbeth Jans, adviseur bij Kunstloc, schrijft er een blog over.
Oeds Westerhof, directeur-bestuurder a.i. Fonds voor Cultuurparticipatie, schrijft een opiniestuk over het project Cultuureducatie met Kwaliteit.
Het belang van muziek in de zorg was misschien wel nog nooit zo groot als nu. We spraken een aantal helden die muziek naar de zorg brengen.
Met Sexual Healing pakt social designer Nienke Helder het probleem ‘seksuele disfuncties’ aan vanuit haar oogpunt als ervaringsdeskundige..
Breda hangt sinds vrijdag vol met honderden kleurrijke posters als reactie op de coronacrisis.
Wie zijn er beter in het meedenken over creatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen dan kunstenaars?
Ieder project begint met een vonkje. Angeline Maas en Jorrit de Kort gebruiken community arts om zo de leefbaarheid te verbeteren.
De identiteit van de Eindhovense 'krachtwijk' heeft de afgelopen jaren een flinke transitie doorgemaakt.
Kunstloc Brabant vindt het belangrijk om kunst en cultuur in de zetten in andere maatschappelijke sectoren zoals zorg, welzijn en ruimtelijke ordening
De aanleg van het nieuwe Spoorpark in Tilburg was voor Marieke Vromans dé aanleiding om mee op de kar te springen en haar visie op de openbare ruimte
Samen met Het Zuidelijk Toneel onderzoekt New Dutch Connections hoe ze jonge vluchtelingen in Brabant met theater op weg kunnen helpen.
Atty Bax (adviseur kunst en zorg bij Kunstloc Brabant) gelooft dat de kunst- en de zorgsector veel voor elkaar kunnen betekenen. “Met kunst en cultuur
In samenwerking met kunstenaars verfraaien Brabants Landschap en de gemeentes Eindhoven en Oirschot de 14 kilometer lange Groene Corridor.
Jarenlang ontwierp Joost van Wijmen kostuums. En nu is daar iets extra’s bij gekomen: Joost verzamelt littekens.
Wat Justine Kontou fascineert is hoe ruimtes waarin mensen zich begeven, van invloed kunnen zijn op hun gemoedstoestand.
Gertjan Endedijk en Mark van Beers trappen de themamaand af met een betoog over samenwerking tussen de kunst- en cultuursector en de gezondheids- en w
Kunst en cultuur kunnen een zinvolle toevoeging zijn aan andere maatschappelijke sectoren zoals zorg, welzijn en ruimtelijke ordening. Maar hoe werkt