Op MEST tonen we de waarde van kunst en cultuur en laten we bijzondere en innovatieve kunst en cultuur in Brabant zien.
Over de rol van de provincie in het afgelopen decennium en een blik op de toekomst.
Paul Roncken, directeur van de Stichting NatuurCollege, schrijft over de natuur- en energietransitie en neemt drie ontwerpontdekkingen onder de loep.
Henri Swinkels, directeur van Kunstloc Brabant, schrijft over de weerbaarheid van kunstenaars en het perspectief dat zij nodig hebben.
'Carnaval is onder de rivieren de hoeksteen van de volkscultuur', blogt Dingeman Kuilman. Maar hoe ziet de toekomst van dit feest eruit?
Peter Dictus, schrijver, theatermaker en artistiek en zakelijk leider bij productiehuis Bureau Pees, over makers en werken in opdracht.
Van online exposities tot virtuele festivals: Joy Arpots, scout bij Brabant C, deelt zijn ervaringen en bevindingen over het cultureel veld in Brabant
Docent/ onderzoeker Marco van Leeuwen beschrijft zes strategieën voor de culturele sector die na de lockdown tot een snelle hergeboorte kunnen leiden.
Bert Palinckx, artistiek directeur November Music, schrijft over hoe muziek zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.
Hoe kan design bijdragen aan het begrijpen, visualiseren en construeren van scenario's voor een betere toekomst?
Op welke manier gaan de muziekmakers in Brabant om met de coronabeperkingen? Geert van Boxtel, provinciaal arrangeur, deelt zijn ideeën.
Marieke Machado-Veekens vertelt over haar visie op kunst en cultuur.
Voor velen lijkt het nog ver weg, maar wij zijn al meer cyborg dan je denkt.
Oeds Westerhof, directeur-bestuurder a.i. Fonds voor Cultuurparticipatie, schrijft een opiniestuk over het project Cultuureducatie met Kwaliteit.
Dansgezelschap de Stilte bestaat 25 jaar. Hoe hebben zij de afgelopen jaren ervaren? Jack Timmermans, artistiek leider en choreograaf, vertelt meer.
De literaire organisaties Tilt en Watershed krijgen geen provinciale financiële ondersteuning meer. Jenneke Harings deelt haar reactie op dit besluit.
Studio Mèmme bestaat uit zes 3e jaars illustratie/animatie studentes van het AKV|St.Joost. In een Zine plaatsen zij vraagtekens bij internetgebruik.
Het verbinden van kunst en het socale domein, als gemeente of culturele instelling. Hierover schrijft Dian Langenhuijzen een blog.
Wat betekent ruimte in relatie tot kunst en cultuur?
In deze column van sociaal werker Joy’s van Lieshout komen we meer te weten over de maatschappelijke opdracht en het ontstaan van dit nieuwe project.
Illustrator Martine Beetz geeft haar creatieve reactie op de gevolgen van het nieuwe coalitieakkoord voor de Brabantse culturele sector.
Liesbeth Jans schrijft in haar blog over hoe ‘het denken over herdenken’ in de loop der tijd is veranderd.
Het kijken en luisteren naar podiumkunst verruimt de blik van kinderen op de wereld.
Dwarsfluitdocente Odette Kolen - van de Korput geeft haar leerlingen online les door de coronacrisis. Ze deelt haar ervaringen op MEST.
Creativiteit is plotseling een top skill geworden. Als specialiste vraagt fotografe Melanie Rijkers zich af 'Ben ik hier wel blij mee?'
Textiele materialen en technieken worden als media weer serieus genomen in de officiële kunstwereld. Hoera!
Wat moeten leerlingen kennen en kunnen? Zet kunstvakdocenten in om mee te denken over hoe het onderwijs echt kan vernieuwen
Vanuit het thema 'Grenzeloos' verruimen we onze blik en gaan we voorbij aan fysieke en geografische grenzen met Marianne Robben, van BredaPhoto.
Het is een vierjaarlijks ritueel: de landelijke cultuursubsidies worden verdeeld en Noord-Brabant voelt zich tekortgedaan.