Delirious lustwarande – excursions in contemporary sculpture iii

Naam aanvrager: Lustwarande – Platform for Contemporary Sculpture

Deadline: 16 september 2019

Streefbedrag: €5000

Lustwarande organiseert dit jaar de tiende expositie: Delirious. Zij gaan crowdfunden voor een bijzondere jubileumpublicatie: met werk van meer dan zeventig kunstenaars en verdiepende essay’s geeft dit boek een actueel beeld van hedendaagse sculptuur.

 

Lustwarande – Platform for Contemporary Sculpture organiseert jaarlijks internationale exposities in park De Oude Warande in Tilburg, het best bewaarde sterrenbos van Nederland.

 

Dit jaar viert Lustwarande een jubilieum en organiseert de tiende expositie op deze locatie: Delirious. Om dit te vieren willen zij een bijzondere publicatie uitgeven. Een boek bestaande uit zowel foto’s van de expositie Delirious maar ook van de voorgaande vier edities: Hybrids (2018), Disruption (2017), Luster (2016) en Rapture & Pain (2015).

 

Om de werken van een context te voorzien, zullen drie vooraanstaande auteurs een essay schrijven: Dominic van den Boogerd, kunstcriticus en coördinator artistieke begeleiding bij De Ateliers in Amsterdam, Johan Pas, kunsthistoricus, auteur en hoofd Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en Domeniek Ruyters, kunsthistoricus en hoofdredacteur van kunsttijdschrift Metropolis M.

 

DELIRIOUS LUSTWARANDE III telt 240 pagina’s, full colour afbeeldingen van werken van tweeënzeventig kunstenaars, drie essays en heeft een hardcover. Deteksten zijn zowel in het Nederlands als Engels.

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter