Gebroken

Naam aanvrager: Sjoerd Damen

Deadline: 22 maart 2019

Streefbedrag: € 4500,-

Sjoerd Damen is laatstejaars filmstudent aan het AKV|St.Joost in Breda. Voor de realisatie van zijn afstudeerfilm is hij een crowdfunding gestart. “Gebroken” is een film over het katholieke geloof en schurende familiebanden.

 

het verhaal

De film vertelt het verhaal over twee broers: Lucas en Boudewijn. Ze zijn samen opgegroeid in een katholieke gemeenschap en worden uit elkaar worden getrokken door hun visie op de toekomst. De een houdt vast aan zijn katholieke geloof terwijl de ander het vrije leven na streeft.

 

inspiratie & stijl

De thematiek van de film is geïnspireerdop Sjoerds eigen ervaringen met het katholieke geloof. Hij is opgegroeid in de katholieke stroming. Als kind kreeg hij les gekregen op een katholieke basisschool en op belangrijke katholieke feestdagen, zoals Kerst en Pasen, ging hij naar de kerk. Ondanks dat Sjoerd niet gelooft, heeft hij altijd een fascinatie gehouden richting het geloof. De tegengestelde gevoelens die hij eraart, heeft hij uitvergroot en verwerkt in beide filmkarakters. In de film staat ook de continue ontwikkeling van de mens centraal.

Dit project wordt ondersteund door Kunstloc Brabant

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter