Kinderen beleven live de schouwburg en haar muziek

Naam aanvrager: Lambertus Concerten 

Deadline: 4 maart 2019

Streefbedrag: € 7500

In mei 2019 start een educatieproject, met de titel “Schouwburg in vuur en vlam”. Het is een breed cultuureducatief project en bestaat uit verschillende activiteiten op het gebied van erfgoed (bezoek aan Het Speelhuis, na de brand gevestigd in een prachtige oude kerk), muziek en beeldende vorming. De Lambertus Concerten, Kunstkwartier en Cultuurcontact uit Helmond leggen verbindingen tussen liedjes die de kinderen thuis en op school zingen en de muziek van Vivaldi die gespeeld werd in de schouwburg van Amsterdam.

 

Wat schilderden de grote meesters uit die tijd? Wat zien we op hun meesterwerken? Kunnen we zelf ook met die kleurstelling aan de slag? Kunnen we misschien een expositie samenstellen? Tja, en kennen we in Helmond ook niet een verhaal van een schouwburg die in lichterlaaie stond…? Lambertus Concerten en Kunstkwartier doen tijdens de voorbereidende workshops beeldend en muziek een beroep op de creërende, onderzoekende en reflecterende vermogens van de leerlingen.

 

Dit alles zal terug te zien en te horen zijn op 23 mei in combinatie met het schoolconcert in t Speelhuis door Amsterdam Corelli Collective.

Dit project wordt ondersteund door Kunstloc Brabant.

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter