Mantelzorgers Gestript 2.0

Naam aanvrager: Vanzelfsprekend!? Platform voor jonge mantelzorgers 

Deadline: 3 mei 2019

Streefbedrag: € 3350

In ‘Mantelzorgers Gestript 2.0’ verstrippen tien jonge illustratoren een mantelzorgverhaal. De stripverhalen hebben een eigen tekenstijl en insteek, maar dienen allemaal hetzelfde doel: op een inspirerende én pakkende wijze de wereld van een mantelzorger verbeelden. Het stripboek wordt gepresenteerd tijdens de Kick Off van de Week van de Jonge Mantelzorger in Den Bosch. Hieraan wordt een reizende expositie gekoppeld.

 

1 op de 4 jongeren is Jonge Mantelzorger (JMZ’er). Zij staan op met zorgen, gaan naar bed met zorgen en leven met zorgen. Een JMZ’er groeit op met een ‘hulpbehoevend gezins- of familielid’.
Denk hierbij aan een moeder met kanker, een broertje met autisme, een vader die verslaafd is of een broer in een rolstoel.

Deze groep jongeren zien zichzelf vaak niet als mantelzorger. Wat ze doen vinden ze vanzelfsprekend.

De deelnemende JMZ’ers worden tijdens een aantal bijeenkomsten samengebracht waarbij ze hun verhalen met elkaar delen. Dit is tevens een goed moment om te kijken waar vragen en behoeften liggen en hen hiermee verder te helpen.

 

Een stripboek is laagdrempelig qua vorm, populair en past bij de belevingswereld van jong én oud. Iedereen heeft wel (vroeger) strips gelezen. Toch!? Zodoende kan iedereen op een ‘leuke’ manier een kijkje nemen in het leven van een (jonge) mantelzorger en hiermee‘ geconfronteerd’ worden. Dus: een tof stripboek, een podium voor illustratoren én meer (h)erkenning en verbinding van JMZ’ers. 

Dit project wordt ondersteund door Kunstloc Brabant.

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter