Ster

Naam aanvrager: Catherina Iosifidis

Deadline: 26 maart 2019

Streefbedrag: € 5.500,-

Catherina Iosifidis is laatstejaars filmstudent aan het AKV|St.Joost in Breda. Voor de realisatie van haar afstudeerfilm is zij een crowdfunding gestart. “STER” is een een speelse coming-of-age film over onzekerheid en concurrentiestrijd bij jonge meisjes.

 

het verhaal

De 16-jarige Stella danst de steren van de hemel in haar dansklas om zo de solodans binnen te halen. Stella probeert zich tegelijkertijd in de groep te mengen, maar dit gaat moeizaam door het gemeene en stiekeme pestgedrag van Maud. Zowel Maud als Stella strijden voor de solo, alleen raakt Stella de focus kwijt door de onrust die in haar hoofd ontstaat. Haar jaloezie neemt toe waardoor ze handelt vanuit haar gevoel en haar waarnemingen onbetrouwbaar worden.

inspiratie & stijl

De concurrentiestrijd tussen tienermeisjes heeft Catherina altijd al een fascinerend fenomeen gevonden. Op zo’n jonge leeftijd kan je zo bezig zijn met wat anderen van je vinden en daarin doorslaan. Het idee voor de film is ontstaan vanuit haar eigen ervaringen als tiener.

 

De film wordt verteld vanuit het perspectief van Stella. De kijker wordt meegesleurd in haar gevoelswereld. De interne worsteling die Stella meemaakt staat centraal. Zo wordt de kijker geconfronteerd met de intensiteit van Stella’s emoties en de chaos in haar hoofd. Het doel is om (meer) bewustwording te creëren van de concurrentiestrijd tussen (jonge) meisjes. Catherina wil de gevolgen van die onzekerheid verbeelden. Daarin laat ze geen ‘goed’ of ‘fout’ zien, maar belicht ze juist het grijze gebied.

 

STER voelt aan als een psychologische coming-of-age film, maar wordt door een speelse cameravoering luchtig verteld. De kleurrijke locatie laat de dansschool voelen als een wereld op zichzelf.

Dit project wordt ondersteund door Kunstloc Brabant.

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter