Juryleden & voorzitter Eindhoven Cultuurprijs

Bedrijf: Cultuur Eindhoven

Locatie: Eindhoven

Deadline: 10 maart 2019

Cultuur Eindhoven is op zoek naar juryleden en een voorzitter van de jury voor de Eindhoven Cultuurprijs. Wij zoeken personen die aantoonbare kennis hebben op het gebied van cultuur en graag mee willen bepalen wie de Eindhoven Cultuurprijs verdient in deze stad. Van een voorzitter vragen we tevens aantoonbare leidinggevende ervaring. Juryleden hebben aantoonbare kennis op verschillende disciplines en vakgebieden, zowel cultureel als breed maatschappelijk. Daarnaast vervullen leden van de jury hun taak onafhankelijk en kritisch ten opzichte van elkaar en onafhankelijk van genomineerden.

 

Eindhoven Cultuurprijs

Cultuur Eindhoven reikt eenmaal per jaar de Eindhoven Cultuurprijs uit aan culturele instellingen, instellingen, initiatieven of individuele makers voor hun verdiensten voor de stad. Er worden ieder jaar twee prijzen uitgereikt: een Stimuleringsprijs en een Waarderingsprijs. In 2019 zal de prijs voor een derde jaar op rij worden vergeven. De winnaars worden bepaald door een gerenommeerde jury. Voor de Stimuleringsprijs wordt een geldprijs van € 7500 toegekend, voor de Waarderingsprijs wordt een geldprijs van € 7500 toegekend. Het doel van de prijs is het stimuleren van culturele initiatieven en kunstenaars.

 

Vanaf eind april tot en met begin juni mogen verschillende partijen door iedereen genomineerd worden. De bij Cultuur Eindhoven ingediende nominaties worden verzameld en een longlist met alle nominaties wordt beschikbaar gesteld aan de Cultuurraad. De Cultuurraad maakt vervolgens een shortlist van maximaal vijf genomineerden per categorie inclusief onderbouwing. De 5 genomineerden per categorie worden openbaar gemaakt. Daarna buigt een jury zich over de vijf genomineerden voor iedere categorie en kiest een winnaar per categorie. In november worden de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijk evenement.

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter