Cultuurnieuws van de dag

Brabantse gemeenten moeten veel kritischer zijn bij het binnenhalen van grote logistieke centra. Ook is actie nodig om Brabantse bedrijventerreinen te laten aansluiten op de snelle en noodzakelijke veranderingen op het gebied van duurzaamheid, klimaat en digitalisering. Dat blijkt uit het advies ‘Brabantse werklocaties toekomstproof‘ van BrabantAdvies.

Eerlijk loon voor eerlijk werk: dat is waar fair pay als één van de pijlers van de Fair Practice Code voor staat. Om fair pay te kunnen realiseren, moeten podiumkunstinstellingen op zoek naar een nieuwe balans tussen omvang van producties, tijd en geld. Het Fonds Podiumkunsten organiseert een reeks bijeenkomsten.

Het Temporary Art Centre (TAC) mag doorgaan met het ontwikkelen van een renovatie- en nieuwbouwplan. Zo kan het gebouw voor jonge kunstenaars en designers zijn functie houden. Voorwaarde is wel dat er ongeveer 1,5 miljoen euro beschikbaar komt uit de Brainport-gelden.

Nederlandse filmmakers bepleiten in een brief aan de overheid de structurele versterking van de positie van Nederlandse audiovisuele producties om een kwalitatief hoogstaand, divers en toegankelijk aanbod van films en series te waarborgen.

Op 29 en 30 november aanstaande vindt de Fontys Arts Fair plaats bij Kunsthandel Art Dumay in Nuenen. Tijdens deze Fontys Arts Fair worden BKR kunstwerken uit de Fontys kunstcollectie, uit de jaren ‘60, ’70 en ’80, ter verkoop aangeboden.