Jeroen, #benjijhierbekend?

Deze zomer neemt Mestmag.nl je mee het Brabantse land in. Voor onze zomerreeks, ge•nspireerd op de online campagne #benjijhierbekend? van VisitBrabant, reizen we af naar de favoriete plekken van locals. Jeroen van der Schenk (41) en zijn vrouw waren op slag verliefd op een monumentaal pand in het historische centrum van Etten-Leur. Het voormalige pakhuis toverden zij om tot de kleinschalige en luxe Bed & Breakfast Monument076. Welke inside tips geeft Jeroen zijn gasten mee?

Geschreven door Anouk van Leeuwen

Tip 1: De Van Gogh Twizy Tour

“Mensen kunnen bij onze Bed & Breakfast een Renault Twizy huren, een elektrische 2-persoons quadro-cycle. Je kunt er vrijwel geruisloos tachtig kilometer per uur mee rijden en het heeft vleugeldeuren die verticaal openen. Dat trekt altijd wel bekijks. En door het accubereik van 75 kilometer is de omgeving van Etten-Leur gemakkelijk te verkennen. Met de Vincent van Gogh Twizy Tour kan je bijvoorbeeld naar Zundert rijden, de geboorteplaats van Van Gogh. Maar ook in Etten-Leur zelf heeft Van Gogh zijn sporen nagelaten. Op nog geen paar minuten lopen van onze B&B staat de Van Gogh Kerk op de markt in het oude centrum. Hier was zijn vader zeven jaar dominee. Kijk eens naar de glas-in-loodramen, helemaal in Van Gogh-stijl. Ook de film die in het informatiecentrum getoond wordt en de grote ‘selfiewall’ vlakbij de kerk, met beelden die het verhaal van Van Gogh in Etten-Leur vertellen, zijn aanraders.”

Bed & Breakfast Monument076
Oude Bredaseweg 10
Het huren van een Twizy kost € 45 per dag of € 35 voor gasten van de B&B

Van Gogh Kerk
Markt 4
Geopend van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 16.30 uur

Hoezo Van Gogh Kerk gesloten op kermiszondag? 11 spontane bezoekers uit Hong Kong laat je niet voor een gesloten deur staan. #gastvrij

Posted by Van Gogh Kerk Etten-Leur on zondag 28 juni 2015

Tip 2: Het buitengebied van Etten-Leur

“Rondom Etten-Leur barst het van de schitterende natuur. Mijn favoriet is natuurgebied De Pannenhoef bij Rijsbergen. Dan gaat de hond achterin de Twizy, de kop uit het raam en rijden maar. Vind ‘ie heerlijk. Uit het buitengebied van Etten-Leur haal ik ook verse seizoensproducten voor de gasten van de B&B. Bijvoorbeeld bij wijn- en aspergeboerderij De Santspuy of Het Aardbeienterras. Deze boerderijen liggen op nog geen vijf tot tien minuten fietsen van het centrum van Etten-Leur.”

Natuurgebied De Pannenhoef
Volg vanuit Etten-Leur de Zundertseweg richting Rijsbergen

Wijn- en aspergeboerderij De Santspuy
Zandspui 45
Tijdens de aspergetijd (april – juni) geopend van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur. De rest van het jaar op zaterdag open van 13 tot 17 uur en op afspraak, ook voor rondleidingen en arrangementen

Het Aardbeienterras
Pannenhoefsebaan 31 (bij Rijsbergen en natuurgebied De Pannenhoef)
Van april tot november iedere dag geopend van 10 tot 18 uur, ook op zon- en feestdagen

Tip 3: Bistro Het Lelijke Eendje

“Een dagje Etten-Leur sluit je goed af bij Bistro Het Lelijke Eendje, het ‘zusje’ van Restaurant De Zwaan. De twee restaurants zitten naast elkaar in een prachtig monumentaal pandje direct aan de markt. De Zwaan heeft een Michelinster – onze gasten komen er soms speciaal voor – terwijl de Franse bistrosfeer van Het Lelijke Eendje meer ongedwongen is. Gewoon goed en lekker eten tegen een betaalbare prijs, maar wel uit de sterrenkeuken van De Zwaan.”

Bistro Het Lelijke Eendje
Markt 7
Geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 12 tot 14.30 uur (lunch) en van 17.30 tot 21 uur (diner; ook op zaterdag en zondag). Gesloten van 2 tot en met 24 augustus i.v.m. vakantie

terras het lelijke eendje

Nog 3 wedstrijden en we zijn kampioen! Je kan dan ook wat vroeger (17.30 uur) terecht!

Posted by Bistro Het Lelijke Eendje on donderdag 3 juli 2014

Oproep

VisitBrabant is op zoek naar meer Žchte Brabanders. Ben jij dat? Meld je dan hier aan als Local, deel jouw inside tips en maak kans op festival- en theaterkaartjes!

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter
Geen reacties

Geef een reactie