De Kunst van Brabant: VERHEF JE STEM

Bedrijf: De Kunst van Brabant

Deadline: 13 mei 2020

“Wegvallen van provinciale gelden betekent een serieuze bedreiging voor makers, artiesten, instellingen, festivals en cultuureducatie en -participatie. Gemeenten kunnen het gat dat dreigt te ontstaan niet zomaar opvangen, zeker nu niet. Het betekent ook dat geld vanuit OCW, dat alleen door matching naar Brabant komt, eveneens wegvalt.

We moeten nu onze gezamenlijke stem verheffen! Daar hebben we jullie hard bij nodig.

Maak jouw beeld/video/rap/statement e.d. over bovenstaande bedreigingen van de Brabantse culturele sector. En /of de gevolgen daarvan. Kies daarvoor het middel dat je wilt. Kort en krachtig. En laat het makkelijk, snel en reproduceerbaar zijn, zodat jouw (en ónze dKvB-) boodschap snel en breed te delen is. Je beeld/video/rap e.d. graag vóór 13 mei inleveren bij Annemarie Kok:info@dekunstvanbrabant.nl.”

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter
2 Reacties
 • Olga Beumer
  Geplaatst op 00:09h, 09 mei Beantwoorden

  Het is totaal onbegrijpelijk dat de culturele sector in Brabant, die zo goed functioneert en landelijk ook van belang is, of je het nu hebt over musea of andere culturele activiteiten , zoals het fotofestival in Breda, Stranger than Paranoia Festival in Tilburg , culturele broedplaatsen in Eindhoven, jazz in Paradox, Tilburg, het de de Pont Museum in Tilburg, enig in zijn soort!! door de politieke processen in hun voortbestaan bedreigd worden . De sector die door het Coronavirus toch al zwaar getroffen is mag nu verder genekt worden door cultuurbarbaren die cultuur vrijetijdsbesteding noemen. Stedelijke subsidies verdwijnen. De daaraan gekoppelde landelijke subsidies ook. Waar zijn we in godsnaam mee bezig?
  Dit mag niet gebeuren!

 • Jan van Dongen
  Geplaatst op 13:22h, 15 mei Beantwoorden

  Voeg daaraan toe dat Kunstloc samen met gemeentes prachtige dingen doet met kunst in het sociaal domein, dat er inmiddels bewezen is dat je met Kunst en cultuur een grote bijdrage levert aan een prettige samenleving, en het is nòg schokkender wat de Brabantse coalitie achteloos overboord dreigt te kiepen!

Geef een reactie