Kunst en cultuur artikelen

Aggie van Dongen ontwierp een aantal wandelroutes langs de beek de Weerijs, ook wel de Aa genoemd. De Weerijs ontspringt in België en stroomt langs de singels van Breda. Afgelopen maand lanceerde ze haar negen wandelingen en ontving direct een prijs. Mestmag vroeg haar naar haar succes.

Als het onderwijs een pan met hutspot is, dan is mediawijsheid de onmisbare aardappel. De Helmondse scholenkoepel QliQ Primair Onderwijs stond twee jaar geleden voor de uitdaging om mediawijsheid een structurele plek in het onderwijs te geven. Inmiddels heeft iedere school binnen deze koepel een intern opgeleide media-ambassadeur en zijn er mooie stappen gemaakt.

Wij vertellen over kunst en cultuur in Brabant

Mestmag.nl is hét online platform dat kunst en cultuur in Brabant zichtbaar maakt. Dat doen we wekelijks onder andere met het plaatsen van kunst en cultuur artikelen. Samen met een groep gedreven redacteuren proberen we je keer op keer weer te inspireren en te informeren. Houd Mestmag.nl en onze social media kanalen dus goed in de gaten, zodat je geen een cultureel artikel mist!

 

Culturele artikelen voor allerlei werkvelden

Op Mestmag.nl bedienen we professionals in het culturele veld: amateurkunsten, bibliotheken, onderwijs, cultuureducatie en professionele kunsten. En we zijn er niet alleen voor cultuurprofessionals, maar voor álle kunst- en cultuurliefhebbers. Je kunt door middel van de filters rechts bovenaan de pagina de kunst en cultuur artikelen vinden die relevant zijn voor jou.

 

Kunst en cultuur artikelen: iedere maand een ander thema

Iedere maand geven we een bepaalde richting aan onze kunst en cultuur artikelen. Dat doen we met behulp van themamaanden. Zo’n thema is een soort kapstokje waaraan we verschillende artikelen ophangen. Thema’s die al aan bod zijn gekomen, zijn bijvoorbeeld ‘In de mode’, ‘Koninklijk’ en ‘Transformatie’.

 

Wekelijks cultuur nieuws in je mailbox ontvangen?

Iedere donderdag zetten wij al het cultuur nieuws van die week op een rijtje. Wil je deze Trends & Ontwikkelingen wekelijks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan gratis in voor deze nieuwsbrief via deze link. Je vindt de Trends & Ontwikkelingen ook elke week op Mestmag.nl terug als artikel.

 

Culturele evenementen en meer diensten

Op Mestmag.nl vind je niet alleen kunst en cultuur artikelen, maar ook andere diensten. We hebben bijvoorbeeld een agenda bomvol culturele evenementen, speciaal voor de cultuurprofessionals onder ons. Daarnaast delen we ook Brabantse culturele vacatures, hebben we een scan voor cultuurfinanciering en zetten we allerlei Brabantse crowdfunding projecten op een rij. Tenslotte zijn we heel actief op social media, waar we onder andere Brabanders in de culturele scene het podium geven op Instagram.  

Heb je tips of een suggestie voor een leuk kunst en cultuur artikel? Neem dan gerust contact met ons op!