We hebben een nieuw jasje (en snode toekomstplannen)!

Eindelijk! Na een paar maanden hard werken, zijn we zover: een gloednieuwe website! Wij zijn verheugd. Euforisch bijna. Alleen al omdat je voortaan op onze site kunt zoeken. We zijn heel benieuwd wat je ervan vindt. (Laat het ons weten!) Het leek ons bovendien een mooi moment om je door Daniëlle, projectcoördinator Mestmag.nl, bij te laten praten over onze ambities. Want, die hebben we. En daarover gaan we graag met jou in gesprek.

geschreven door Daniëlle van Dosselaar

Eigenwijs en urgent strijder voor cultuur in Brabant. Onder die noemer zag MEST in 2013 het levenslicht. Als magazine, toen nog. Om de waarde van Brabantse kunst en cultuur zichtbaar te maken. Want dat was nodig. Omdat we ons toch vaak iets te bescheiden opstelden, hier in Brabant.

trots

We hadden namelijk redenen genoeg om trots te zijn: in 2013 waren we een kansrijke kandidaat voor de titel Culturele Hoofdstad 2018, we hadden vernieuwende festivals als Incubate, Playgrounds en STRP met nationaal en internationaal succes, we hadden Brabantse designers en cabaretiers die de toon zetten. Om maar wat te noemen. Maar, tegelijkertijd kwam er bar weinig landelijke cultuursubsidie onze kant op. We werden onevenredig hard getroffen door alle bezuinigingen. Dus, weg met de valse bescheidenheid: MEST ging de maatschappelijke waarde van kunst en cultuur laten zien.

Dus, weg met de valse bescheidenheid: MEST ging de maatschappelijke waarde van kunst en cultuur laten zien.

de kern + een beetje meer

Culturele hoofdstad zijn we niet geworden, het magazine is inmiddels verdwenen (eind 2016 verscheen de laatste editie), maar aan de kern van MEST is anno 2017 niets veranderd: de waarde van Brabantse kunst en cultuur zichtbaar maken. Dat vullen we alleen net iets anders in. En, naast die waarde zeggen we ook vooral: mensen die in de kunst- en cultuursector werken blijven door het volgen van Mestmag.nl op de hoogte van ontwikkelingen en activiteiten in de sector.

informatie en inspiratie

De kern van Mestmag.nl (we schrijven geen MEST meer) wordt nog steeds gevormd door inhoudelijke artikelen, bedoeld om je te inspireren en te informeren over alle bijzondere innovatieve kunst en cultuur die Brabant voortbrengt. En, ook de wekelijkse nieuwsbrief met trends en ontwikkelingen is en blijft onderdeel van de formule. Net zoals de vacatures, die ontzettend worden gewaardeerd. Mestmag.nl wordt in 2017 ook nog steeds mogelijk gemaakt door de uitvoeringsorganisaties van provinciaal cultuurbeleid bkkcKunstbalieBrabant CCubiss en Erfgoed Brabant.

Die onafhankelijkheid vinden we belangrijk, zo niet het aller belangrijkste. Goede content staat voorop.

onafhankelijk

Wat ook niet veranderd is: Mestmag.nl is een onafhankelijk platform. Ook al is Mestmag.nl geïnitieerd door provinciale uitvoeringsorganisaties; dat beïnvloedt niet de ‘kleur’ van de inhoud. Het is ook niet voor niets dat Mestmag.nl dagelijks wordt gerund door een onafhankelijke hoofdredacteur (Sander Roovers) en een externe online marketeer (Sanne Schepers, Afdeling Online). Die onafhankelijkheid vinden we belangrijk, zo niet het aller belangrijkste. Dat is bijvoorbeeld ook de reden dat we steeds meer de samenwerking opzoeken met andere partijen in het culturele veld. Want, goede content staat voorop.

community met meer dan 15.000 volgers

Maar, Mestmag.nl is méér. Het platform is in 2017 uitgegroeid tot een community van meer dan 15.000 volgers op www.mestmag.nlFacebookLinkedInTwitter en Instagram. Waar een fysiek magazine toch voornamelijk een zendstation was, vormt het vernieuwde Mestmag.nl meer en meer een plek waar juist ook de interactie belangrijk is. Waar onze achterban ons van nieuwe ideeën en kritische invalshoeken kan voorzien en met ons meedenkt over nieuwe thema’s en doorontwikkelingen. Op dat vlak mag je van Mestmag.nl steeds meer verwachten. Denk ook vooral met ons mee.

Interactie wordt belangrijker. Op dat vlak mag je van Mestmag.nl steeds meer verwachten.

 fris nieuw jasje

Over doorontwikkelingen gesproken: Mestmag.nl heeft sinds deze week een nieuw jasje. Omdat we toch wel graag een zoekfunctie wilden, nu we zo’n fantastisch archief met meer dan 500 artikelen hebben opgebouwd. Omdat we ook ons ‘servicepunt’ (denk aan de vacatures, een agenda, de scan voor cultuurfinanciering en meer) in de toekomst willen uitbreiden. En, omdat de site technisch en visueel toch ook wel verouderd was. Een fijn, nieuw, fris jasje dus. Visueel en functioneel.

In mijn ideale wereld is Mestmag.nl het platform dat niet alleen bijdraagt aan zichtbaarheid van de waarde van kunst en cultuur, maar ook aan trots op die cultuur, en aan de zichtbaarheid van die trots.

snode plannen

Nog even terug naar de ambities: In mijn ideale wereld is Mestmag.nl het platform dat niet alleen bijdraagt aan zichtbaarheid van de waarde van kunst en cultuur, maar ook aan trots op die cultuur, en aan de zichtbaarheid van die trots. Ik durf alvast te verklappen dat we druk zijn met snode plannen op dat vlak.

Ik sluit deze blog graag af met een oproep: Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of andere wilde ideeën met betrekking tot Mestmag.nl? Laat van je horen!

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter
1Reactie
  • Annick
    Geplaatst op 23:05h, 08 september Beantwoorden

    Ik ben benieuwd…. jasje ziet er in elk geval goed uit!

Geef een reactie