Open Call Bosch Parade 2021

Bedrijf: Bosch Parade

Deadline: 1 september 2020

Stichting Bosch Parade organiseert haar 9de editie op 17, 18, 19 en 20 juni 2021. Voor deze nieuwe editie in 2021 met als thema ‘Verleiding’ zijn ze op zoek naar varende installaties die geïnspireerd zijn op kunstwerk De Verzoeking van de Heilige Antonius.

 

Over Bosch Parade

Bosch Parade is een eigenzinnige stoet van hedendaagse objecten, verbeeldingen en verklankingen, geïnspireerd op het werk van de wereldwijd bekende kunstenaar Jheronimus Bosch (1450-1516). In de vaartocht versterken beeldende kunst, performance art en community art elkaar. Voor Bosch Parade wordt nieuw en multidisciplinair werk gemaakt, geïnspireerd op het werk van Jheronimus Bosch. Het is niet de bedoeling om replica’s van beelden uit het werk van Bosch te maken.

 

Thema 2021

Bosch Parade 2021 is geïnspireerd op een van de meest intrigerende werken van Jheronimus Bosch. De Verzoeking van de Heilige Antonius (c. 1501) is een topstuk uit zijn oeuvre. Voor Bosch Parade 2021 is dit kunstwerk de inspiratiebron. De door Bosch geschilderde verleidingen zijn zeer uiteenlopend van verschijningsvorm. Datzelfde is te zien in onze tijd. Een wereld die oververzadigd lijkt door grote en kleine verleidingen.

 

Meedoen

Tot en met 1 september 2020, 12:00 uur heb je de tijd om je plan in te dienen. Na het indienen van het plan, ontvang je een bevestigingsmail dat het plan in goede orde is ontvangen.

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter
Geen reacties

Geef een reactie