Open Call: Rabo Photographic Portrait Prize 2020

Bedrijf: Dutch National Portrait Gallery, Rabobank en het Pictoright Fonds

Deadline: 15 juni 2020

De prijs

De Rabo Photographic Portrait Prize wordt jaarlijks uitgereikt aan de maker van het beste fotoportret van het afgelopen jaar. De prijs wordt toegekend door Dutch National Portrait Gallery in samenwerking met de Rabobank en het Pictoright Fonds. Ook dit jaar is er een prijs voor portretfotografie talent. De Rabo Photographic Portrait Talent en de Rabo Photographic Portrait Prize worden door Dutch National Portrait Gallery uitgereikt om aandacht te vestigen op de brede traditie van Nederlandse portretkunst in de fotografie.

 

Criteria

Rabo Photographic Portrait Prize 2020

  • Portretten zijn gemaakt tussen 1 juni 2019 en 31 mei 2020 door een Nederlandse fotograaf of een internationale fotograaf die langere tijd in Nederland werkzaam is (geweest).
  • Alle genomineerde fotografen hebben een opvallend en constant oeuvre opgebouwd binnen de portretfotografie.
  • Een belangrijk criterium is dat in het portret de kortstondige en bewuste relatie tussen fotograaf en geportretteerde op een bijzondere manier herkenbaar is. Daarnaast kunnen vakmanschap, techniek en compositie een rol spelen bij de beoordeling.
  • Er kunnen maximaal drie portretten worden ingezonden in deze categorie.

 

Rabo Photographic Portrait Talent 2020

  • Portretten zijn gemaakt tussen 1 juni 2019 en 31 mei 2020 door studenten fotografie of fotografen die zijn afgestudeerd aan een Nederlandse fotografieopleiding.
  • Ook autodidactische professionals kunnen meedingen binnen deze categorie.
  • Inzenders zijn niet langer dan vijf jaar professioneel werkzaam in de fotografie, of zijn jonger dan 30 jaar op het moment van inzending.
  • Het ingezonden werk, minimaal drie en maximaal vijf portretten, is gemaakt als serie.

 

Aanbod

De winnaar van de Rabo Photographic Portrait Prize 2020 ontvangt 10.000 euro en wordt opgenomen in de kunstcollectie van de Rabobank. Daarnaast wordt het winnende werk mogelijk aangekocht door een andere grote internationale kunstcollectie.

De winnaar van de Rabo Photographic Portrait Talent 2020 ontvangt 2.500 euro en wordt mogelijk aangekocht.

 

Aanmelden

Van 1 mei tot 15 juni 2020 kun je werk insturen voor de Rabo Photographic Portrait Prize óf de Rabo Photographic Portrait Talent 2020.

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter
Geen reacties

Geef een reactie