gevoed door Kunstloc Brabant
~

De Call for Entries voor Dutch Design Awards (DDA) 2021 is geopend. Meld je nu aan voor de categorie Product, Fashion, Habitat, Communication, Design Research, Data & Interaction, Young Designer of Best Commissioning!

~

Categorieën en criteria

Meld je aan in een van de zes hoofdcategorieën: Product, Fashion, Habitat, Communication, Design Research en Data & Interaction. Ben je een minder dan vijf jaar geleden afgestudeerd als ontwerper? Meld je dan aan voor de Young Designer Award! Ben je geen ontwerper van een baanbrekend project maar opdrachtgever? In dat geval kun je je aanmelden voor de Best Commissioning Award.

Acht vakjury’s van onafhankelijke experts selecteren op basis van de open inschrijving en gescout werk drie genomineerden per categorie. Een achtkoppige hoofdjury selecteert vervolgens in elke categorie de winnaar. Zij kijkt daarbij hoe een ontwerp zich verhoudt tot de Nederlandse samenleving in de breedste zin van het woord: economisch, sociaal, cultureel en inhoudelijk. De vakjury’s en hoofdjury hanteren de volgende overkoepelende criteria: impact, onderscheidend vermogen, zeggingskracht en productiewijze.

~

Dutch Design Awards

DDA bekroont jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest indrukwekkende en baanbrekende projecten. Verschillende disciplines, kijkrichtingen en oplossingen worden bekeken in het licht van de impact die ze hebben op onze samenleving. Daarmee is DDA een aanjager voor het vak in zijn geheel. Het beste Nederlands ontwerp, op een voetstuk én in perspectief geplaatst.

Schrijf je vóór 24 april in via de website van de Dutch Design Awards