gevoed door Kunstloc Brabant
~

WIE BEN IK

Mijn naam is Ronald Marinakis, ik ben een 24 jarige filmmaker uit het mooie Eindhoven. Als Cum Laude afgestudeerde Film Acteur, gebruik ik mijn kennis, creativiteit en passie voor kunst van film om eigen geschreven originele verhalen vorm te geven. Jungle zal mijn eerste professionele korte film worden.

Eerder maakte ik videoclips voor verschillende artiesten in Nederland, waaronder Laylo – Boy (2020) en Mr Polska – BEEMERS (2021). Ik ben mijzelf meer gaan richten op het schrijven en produceren van fictiefilm, omdat mijn hoofd barst van de mooie en intense verhalen waarvan ik vind dat die het witte doek moeten bereiken.

Mij meest recente werk als acteur is voor de NPO Zapp serie CUM LAUDE. De rol die ik in jungle zal spelen komt dichter bij mijn echte passie voor acteren, rollen waar het spel niet alleen draait om tekst, maar juist om fysiek spel, uitdrukkingen en lichaamstaal.

NPO Zapp serie Cum Laude

~

DE FILM

Jungle is een korte fictiefilm geïnspireerd op de Nederlands-Surinaamse geschiedenis. De film gaat over een oorspronkelijke bewoner van de Wayana bevolking die oog in oog komt te staan met de tirannie die zijn land verduisterde, de kolonisten. Wanneer het hoofdpersonage, Oyjané, tijdens zijn jacht wordt verstoord door de kolonisten, is hij gedwongen te vluchten. Wanneer de jager prooi wordt, moet hij een keuze maken tussen leven of dood en vecht hij terug door middel van het gene wat hij het beste kent…

De jungle.

14071
Testbeelden
~

MOTIVATIE

Met dit project wil ik het, nog vaak onderbelichte, verhaal van de inheemse bevolking van Suriname vertellen. Dit sluit aan bij de groeiende aandacht voor de donkere pagina's uit de Nederlandse geschiedenis.

Ik ben mijzelf recent meer gaan verdiepen in mijn Surinaamse roots. Tijdens deze zoektocht is het idee voor deze film ontstaan. Binnen de groeiende aandacht voor het koloniale en slavernij verleden van Nederland blijven verhalen over de inheemse bevolking vaak buiten beschouwing. Jungle gaat heel specifiek in op deze geschiedenis, over het moment dat de inheemse bevolking voor het eerst oog in oog kwam te staan met de kolonisten. Ondanks dat er vrij weinig harde feiten bekend zijn over het handelen van de eerste kolonisten wil ik de kijker met dit project een inkijk geven in dit deel van onze Surinaamse geschiedenis.

~

CROWDFUNDING

Uiteraard hebben we financiering nodig om dit project te realiseren. Een groot deel van de productie wordt door mijzelf gefinancierd. Voor het laatste deel heb ik echter jouw hulp nodig. We zullen jouw geld gebruiken voor het huren van de juiste filmapparatuur, camera, lenzen, licht maar ook het huren van kostuums en filmattributen.

We hebben gekozen voor crowdfunding omdat ik dit project maak met een team aan fanatiekelingen en makers met passie voor het vak en dit deel van onze geschiedenis. Het zou al helemaal perfect zijn als het project ook gerealiseerd kan worden met steun van nog meer fanatiekelingen.

Voordekunst Campagne - Jungle

~

PARTNERS

We hebben een aantal partners weten te betrekken bij dit project. Filmplatform Broet, deelt haar kennis en netwerk en biedt ons ruimte om te werken en te screenen. Kunst Loc Brabant draagt ook bij middels netwerk en kennis en tenslotte de de Mulokot Foundation. Deze stichting zet zich in voor de rechten van de Wayana bevolking middels o.a. Onderwijs, het leggen van banden met andere inheemse groepen en financieren van projecten die de Wayana ten goede komen. Mulokot deelt haar kennis over de geschiedenis en taal met ons zodat Jungle een accurate afspiegeling wordt van de geschiedenis en Wayana cultuur.

~

CAST & CREW

Ik ga Jungle natuurlijk niet alleen maken, de crew en cast zijn grotendeels rond en bestaat uit:

CREW
- Scenario en Regie Ronald Marinakis
Co-Regie Nick Sondern
Productie Simon Bavinck & Shanya Valies
D.O.P Juri de Wolf
Sound Sam Wolting
SFX Make-up Maxime Dijks
Oyané - Ronald Marinakis
Kolonist Commandant - Nog in te vullen
Kolonist Soldaat - Milan Swagers
Kolonist Soldaat - Jim Van der Heyden

BEDANKT VOOR HET LEZEN!