gevoed door Kunstloc Brabant
~

New York heeft ‘Empire State of Mind’; wat is het Eindhovens equivalent? Vanaf vandaag kunnen Eindhovense muziekmakers, producers én fanatiekelingen meedoen in de race voor de enige echte Eindhoven anthem. De nieuwe campagne ‘The Sound of Eindhoven’, ontwikkeld door Eindhoven365 en creatief bureau Edhv, moet de lokale muziekscene een boost geven. Een mooie samenwerking met lokale partners als Muziekgebouw, de Effenaar, Dynamo, Popei, Rock City Institute en Stichting Cultuur Eindhoven.

~

Het project

Eindhoven kent een rijke cultuur als het aankomt op muziek. Van pophelden tot slaapkamerproducers, van technoheads tot carnavalskrakers, de stad heeft ze. Maar wat is nu die echte sound van Eindhoven? Met The Sound of Eindhoven daagt Eindhoven365 met Edhv muzikanten en producers uit om via een anthem of soundtrack hun ode aan de stad te maken!

~

Wat zijn de voorwaarden?

Je komt uit Eindhoven, woont in de buurt of hebt een sterke connectie met de stad. Maak vrij van genre jouw muzikale ode aan Eindhoven. Dit mag een professionele, maar ook gewoon een telefoonopname zijn. Upload je track uiterlijk 11 april 2021, deel de track op je socials met #thesoundofeindhoven en tag @thesoundofeindhoven.

~

Wat valt er te winnen?

Er zijn twee prijzen: de publieksprijs en de juryprijs. Hoe win je de publieksprijs? Deel je track met de wereld en zorg dat zoveel mogelijk mensen op jou stemmen. Iedereen kan eenmalig stemmen via de Vote pagina. Naast de publieksprijs zal ook een deskundige vakjury een winnaar kiezen.

Juryprijs
Jouw track wordt officieel betitelt als de Eindhoven Anthem. Dit nummer mag je opnemen in een professionele opnamestudio, waarna deze wordt gereleased op de A-kant van het vinyl. Daarnaast verzorgen we voor het ingezonden nummer een bijbehorende videoclip én ontvang je €1.000,- prijzengeld.

Publieksprijs
Heb je de meeste stemmen verworven tijdens stemperiode? Dan ben je de officiële publiekswinnaar en mag je net als de jurywinnaar je ingezonden track opnemen in de studio, deze wordt uitgegeven op de andere B-kant van het vinyl. Ook ontvang je een bedrag van €1.000,-.

Meedoen? Op deze pagina lees je alle voorwaarden nog eens en upload je je track.