gevoed door Kunstloc Brabant
~

EUROPEAN COWBOY

De afgelopen 4 jaar heeft fotograaf Bjorn Staps gefotografeerd bij de echte rodeo cowboys in Europa. Deze Europese cowboys reizen in de zomermaanden door België, Frankrijk en Italië om aan lokale rodeo’s deel te nemen en hun dromen na te jagen! Het project is een ode aan een hechte gemeenschap van een groep jonge rodeo cowboys in West Europa en verschijnt binnenkort als fotoboek bij uitgeverij Lecturis. De vormgeving van dit bijzondere boek is gedaan door fotoboeken-vormgever -SYB- en deze heeft er voor gezorgd dat het boek er SUPER mooi uit gaat zien! Lekker groot (32x24cm), 100+ foto’s, meer dan 150 pagina’s, een harde kaft, wat uitklappagina’s, tekst in Engels+Frans. Het boek gaat €50,00 kosten en inmiddels is er een crowdfunding gestart via de Nederlandse website VoorDeKunst.

Na de voorverkoop periode zal het boek via de webaite van Bjorn Staps, de website van uitgeverij Lecturis en de boekhandels te koop zijn, maar door het boek via VoordeKunst aan te schaffen kan met de opbrengst drukkosten voldoen. De publicatie van dit project wordt ondersteunt door KunstlocBrabant/inpulsgelden en het Prins Bernard Cultuurfonds. šŸ¤ 

We kennen cowboys uit de geschiedenisboeken, maar vooral uit de talloze films, televisieseries, stripboeken en reclamespots. Daar is de 'Cowboy' het symbool van vrijheid, moed en mannelijkheid. In European Cowboy worden visuele elementen van deze mythische cowboy gecombineerd met de soms harde realiteit vol individuele dromen, vriendschap en kwetsbaarheden van de echte cowboys: uit Europa (!).

~

EUROPEAN COWBOY

Fotografie: Bjorn Staps
Uitgever: Lecturis
Ontwerp: Syb
Taal: Engels + Frans
Pagina's: 152 pagina's, incl. 2 uitvouw pagina's, 100+ foto's
Afmetingen: 240 mm x 320 mm
Uitvoering: Hardcover
Jaar: 2023

Doneer hier via VoorDeKunst