gevoed door Kunstloc Brabant
~

Dit jaar werkt KOP (Kunstenaars Ontwikkel Platform) voor de vijfde keer samen met het BUT Film Festival in Breda, waarbij we thematisch aanhaken met kunst bij het festivalthema ‘An eye for an eye’. Voor deze editie dagen we een startende kunstenaar uit om werk te maken dat tijdens dit onvergetelijke internationale festival wordt getoond.

Tot 29 mei is het mogelijk om een idee in te sturen voor werk dat op meerdere locaties van het festival getoond kan worden. Het werk kan allerlei vormen hebben: van 2d tot 3d, installatie- of performance kunst. De kunstenaar die wordt gekozen krijgt een budget van 2500,- euro, ondersteuning en promotie vanuit KOP en toegang tot het festival. Het BUT FF 2022 vindt plaats van 31 augustus t/m 4 september.

Startende kunstenaars (tot 5 jaar professioneel werkzaam) kunnen hun idee opsturen naaropencall@kop.nu. We vragen om een korte beschrijving, een schets, cv en portfolio of website. In de eerste week van juni selecteren de teams van BUT FF en KOP een plan.

Meer informatie over de opdracht staat op de website van KOP:www.kop.nu/programma/#kunstopdrachtBUTFF2022

Thema BUT Film Festival 2022: AN EYE FOR AN EYE

Oog om oog, tand om tand... In deze wereld gaat de redelijkheid uit het raam zodra onrecht wordt aangedaan. BUTFF duikt ditmaal in de genres waarin wraak en vergelding de drijfveer is. Of het nu superhelden zijn die het opnemen voor de gewone sterveling waar oom agent het laat afweten, of een burgerman die de straten schoon veegt nadat zijn gezin is aangerand, het recht wordt in eigen handen genomen. Aanvankelijk vredelievende personen veranderen in meedogenloze moordmachines, die niet stoppen totdat zij het zoet kunnen proeven. Het kwaad is dan al echter geschied en de eindeloze spiraal van wraak en weerwraak levert vervolgens het spektakel op waar wij als BUT-filmkijkers zo goed op gaan. Tijd om het ze betaald te zetten! God hoeft niet te oordelen, dat doen wij zelf wel, want wij zijn onze eigen rijdende rechter. Verkrachters, terroristen, slavendrijvers, Nazi’s, pedofielen, sekteleiders, drugshandelaren, pooiers, vervelende buren, jankende babies, verwende pubers, mensen die dubbel parkeren, we hebben een appeltje met ze te schillen! Maar naast deze populistische natte droom leent het oog zich natuurlijk ook voor optische metaforen en flauwe woordgrappen waarmee gespeeld zal worden. Dus verwacht met het oog op dit jaars thema een programma waarbij je je ogen zal uitkijken. Je hebt erom gevraagd!

Over KOP
KOP (Kunstenaars Ontwikkel Platform) biedt startende professionele kunstenaars de kans zich te ontwikkelen tot zelfstandig professionele kunstenaars. De vijf jaar na hun afstuderen bieden wij kunstenaars de opdrachten, de begeleiding, de kennis en de relaties die zij nodig hebben voor hun doorontwikkeling en professionalisering.
www.kop.nu

Over BUT Film Festival
BUT Film Festival is een 4-daags festival in Breda voor de cultfilm liefhebber, B-movies, Underground en Trash. In 2022 vindt de 17e editie plaats van 31 augustus t/m 4 september, met als thema An eye for an eye. www.butff.nl