gevoed door Kunstloc Brabant
~

Binnenkort opent de Blind Walls Wallspot, een nieuwe plek waar kunstenaars hun mural skills kunnen oefenen. Samen met BANK15 is Blind Walls Gallery op zoek naar vier talentvolle kunstenaars die als eerste los willen gaan op de nieuwe muren van de Wallspot.

~

Open Call

Tijdens de officiële opening mogen vier aanstormende street-art talenten hun creativiteit loslaten op de nieuwe muren van de Blind Walls Wallspot. Als kers op de taart zal een professionele jury één kunstenaar kiezen en krijgt deze de kans om later dit jaar een Blind Wall te maken bij de Foodhall Breda. De jury bestaat uit: Dennis Elbers (oprichter Blind Walls Gallery), Jerry Opier (oprichter BANK15) en Rutger Termohlen (kunstenaar).

~

Info

De open call werkt als volgt:

  • Geef je vóór 8 maart via het formulier hieronder op.
  • Ervaring in het maken van muurschilderingen is geen vereiste.
  • Een jury selecteert vier kunstenaars die worden uitgenodigd.

De geselecteerde kunstenaars mogen daarna een ontwerp maken voor een muurschildering. Zij gebruiken het gebied (en de bijbehorende verhalen) rondom de Wallspot als inspiratie voor hun ontwerp. Er is een kleine fee van 150 euro beschikbaar voor reiskosten en uitwerken van het ontwerp. Wij zorgen voor het materiaal.

Op 15 maart is er een online samenkomst om de opdracht te bespreken. Op 22 maart komen we online samen om de schetsontwerpen te bespreken. Op 2 en 3 april gaan de geselecteerde kunstenaars werken aan hun muurschildering bij de Blind Walls Wallspot in Breda.