gevoed door Kunstloc Brabant
~

Kunstenaars met expertise technologie gezocht die jongeren wijzer willen maken

Collision is een traject waarin jij als kunstenaar wordt begeleid om je talent in te zetten voor de ontwikkeling van een voortgezet onderwijsproject. Binnen het traject ontvang je een budget van €8.000,- voor de ontwikkeling van een onderwijsproject en helpen STRP en Kunstloc Brabant je om dit waar te maken met coaching, kennis en onderwijscontacten.

~

Door mee te doen met Collision versterk je je ondernemerschap door de mogelijkheden binnen het onderwijs te verkennen naast je autonome kunstpraktijk. Daarnaast creëer je voor het onderwijs een kwalitatief en innovatief kunst & technologie project, waar veel behoefte aan is, maar ten opzichte van andere kunstdisciplines zoals beeldend en theater, nog maar beperkt aanbod voor is.

~

Kunst & Technologie voor het voortgezet onderwijs

In een tijd waarin technologie niet meer weg te denken is en verandering de enige constante, wordt het steeds belangrijker dat leerlingen onderzoekend, kritisch en creatief zijn. Het is belangrijk dat leerlingen weten hoe ze zelf technologie op een creatieve manier kunnen toepassen, dat ze op technologische ontwikkelingen reflecteren en een kritische en zelfbewuste houding ten aanzien hiervan aannemen. Daarom zien we dat steeds meer scholen kunst & technologie een plek willen geven in hun curriculum. Kunst, kunstenaars en verbeelding zijn belangrijke gidsen hierin. Jij kunt dat wat abstract is en ver weg lijkt, tastbaar en relevant maken voor jongeren.

~

Opdracht

Binnen het Collision-traject ontwikkel en realiseer je een kunst & technologie onderwijsproject gericht op leerlingen van het voortgezet onderwijs. Welke vorm dit krijgt bepaal jezelf. Dit kan bijvoorbeeld een workshop worden, of een kunstinstallatie met een bijbehorende les.

Het gerealiseerde project wordt uitgevoerd in 6 klassen op 3 verschillende scholen. Het eindresultaat wordt ook uitgerold in het onderwijsprogramma van STRP Festival 2022. Hiervoor ontvang je een aparte vergoeding.

Aanmelden kan t/m 26 september 2021.
Collision is een samenwerking tussen STRP en Kunstloc Brabant.