gevoed door Kunstloc Brabant
~

Liefhebbers

LIEFHEBBERS is een gloednieuwe kunstkring. Een bijzonder experiment: kunstliefhebbers geven kunstenaars complete creatieve vrijheid door middel van giften, en de kunstenaars bieden hun geliefde donateurs tegenprestaties en een exclusief kijkje in de keuken. Een nieuwe manier van geven aan cultuur, waarbij de deelnemende makers en liefhebbers elkaar én nieuwe makers verder helpen: want bij succes breidt de groep kunstenaars uit!

Hoe werkt LIEFHEBBERS?

LIEFHEBBERS bestaat op dit moment uit vier makers: Sascha (muziekproducer), Anna (beeldend kunstenaar), Colinda (transmedia kunstenaar) en Aleid Uhl (beeldend kunstenaar). Deze groep breiden we nu uit naar 6 makers, waarbij we streven naar makers uit verschillende disciplines. Een groep donateurs staat om ons heen en geeft specifiek aan het maakproces. Elke maand krijgen de donateurs van LIEFHEBBERS de mogelijkheid om via een cursus, kunstwerk, masterclasses of atelierbezoek het maakproces van ons als makers beter te leren kennen.

Volledige creatieve vrijheid voor de makers, en een uniek kijkje achter de schermen voor de kunstliefhebbers!

LIEFHEBBERS start in eerste instantie als een pilot. De ambitie is om door te groeien naar een zelfstandige stichting. Een projectmedewerker coördineert het voldoen van de tegenprestaties, het contact met de donateurs en de overige activiteiten van de kring. Als maker ben je 2 keer per jaar verantwoordelijk voor de maandelijkse content. We streven naar een basisinkomen voor elke deelnemende maker gedurende twee jaar, waarbij we het succes van de groep graag delen: zodra het mogelijk is, vergroten we de groep makers.

Lijkt het jou wat om op laagdrempelige wijze je werk, zoektocht en experiment te delen met geïnteresseerde donateurs? En heb je zin om meer te leren over de omgang met donateurs en actief bij te dragen aan de kunstkring? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Meer informatie/aanmelden

~

Leve het Geven is een initiatief van voordekunst. Het onderzoek in 2020 werd uitgevoerd samen met Van Dooren Advies, in samenspraak met Menno Tummers (Prins Bernhard Cultuurfonds), Anne Houwing (CineCrowd, Art-up), Helleke van den Braber (hoogleraar Mecenaatstudies Universiteit Utrecht), Rogier Brom (Boekmanstichting) en Stef Collignon (Amerborgh).
In 2021 bundelen voordekunst, Prins Bernhard Cultuurfonds en CineCrowd, in opdracht van Platform ACCT, de krachten en zetten het programma Leve het Geven voort.

Leve het Geven wordt uitgevoerd in opdracht van Platform ACCT, en wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.