gevoed door Kunstloc Brabant
~

Jonge makers, zwartgallers, vrienden van de nacht: meld je aan!

Deze zomer nemen we je in een nachtvlucht mee naar planeet Pieter Laurens Mol – beeldend kunstenaar met een speciale fascinatie voor symbolische en wetenschappelijke betekenis van duisternis en de kleur zwart. De derde editie van PIER Zine staat in het teken van (het reageren op) het werk van de Bredase kunstenaar en zijn expositie Nachtvlucht in het Stedelijk Museum Breda.

~

WIE WAT WAAR?

Mol heeft meerdere kunstenaarspublicaties op zijn naam staan. Tijdens de kickoff (28 juli) met rondleiding bij de expositie in Stedelijk Museum Breda krijgen we een uniek kijkje in zijn werk. Volle bak geïnspireerd kun je hierna alvast aan de slag: individueel begin je met schetsen of materialen verzamelen.

Een week later vliegen we samen de nacht in. Anders dan voorgaande zines maken we deze publicatie met elkaar, op vaste werkdagen: bij Pier15 werken we gezamenlijk aan de inhoud voor de zine en bepalen we samen de vorm en het ontwerp van deze publicatie (3+4 augustus).

~

RESULTAAT

Aan het einde van dit werkproces leveren we de A5 zine op, welke getoond wordt in het Stedelijk Museum Breda en verkocht bij Pier15. Je ontvangt natuurlijk ook een exemplaar voor jezelf!

Ook wordt het maakproces getoond in het Stedelijk Museum Breda.

De zine wordt op 26 augustus bij Pier15® met een knaller gereleased. Dit doen we gelijktijdig met de opening van de expositie van het resultaat van de Masterclass met Yasser Ballemans. Daar ben jij natuurlijk bij!

~

VOOR WIE?

Jonge makers, kunstenaars en creatieven tussen de 16 en 30 jaar. Nachtbrakers! Duister-liefhebbers! Zwartgallers! Alles en iedereen is welkom in de vervagende grenzen van de nacht.

Concreet: we zoeken mensen die een of meerdere pagina’s van een creatieve invulling willen voorzien. Dit kan zijn in de vorm van illustratie, collage, grafisch ontwerp, fotografie of tekst maar ook fysiek en/of 3D werk kunnen we verwerken in de zine. Er is een fotograaf aanwezig om te helpen met het vastleggen van je werk, mocht je dit willen.

Meld je uiterlijk 28 juni aan via info@rosameininger.nl met een korte motivatie waarom jij mee wil werken aan deze Pier Zine. Uiterlijk 29 juni krijg je van ons bericht of jij bij Pier15 met ons aan de slag gaat.

PROGRAMMA
28-07 KICKOFF
Kennismaking, – Gezamenlijk bezoek aan expositie onder leiding van curator – Inzage in publicaties van Pieter Laurens Mol – na afloop brainstormen over zine

03-08 WERKSESSIE #1 21:00 – 03:00 uur
De nacht in bij Pier15! – Zelf materialen meenemen – Pier15 verzorgt hapjes en drankjes.

04-08 WERKSESSIE #2 13:00 – 17:00
Werken samen brengen: vorm, volgorde en ritme zine bepalen

26-08 ZINE-RELEASE 19:30 uur
Feest! – Tijdens de officiële opening van de expositie bij Pier15

Klik hier voor alle info