gevoed door Kunstloc Brabant
~

De S+T+ARTS Prize 2021 is open voor aanmeldingen! Deze jaarlijkse prijsvraag bekroont twee innovatieve projecten die zich bevinden op het snijvlak tussen wetenschap, technologie en kunst. Heeft jouw project de potentie om grote impact te maken op economische en sociale innovatie? Meld je dan aan voor de prijsvraag. Er worden twee winnaars onderscheiden, die elk €20.000 ontvangen en wiens werk zal worden tentoongesteld en besproken bij Ars Electronica, BOZAR en Waag.

~

Waar gaat S+T+ARTS precies over?

S+T+ARTS (Science, Technology en Arts) is een initiatief van de Europese Commissie om samenwerkingen tussen technologie en artistieke praktijk aan te moedigen. De S+T+ARTS Prijs gaat naar de meest pionierende samenwerkingen en projecten op het gebied van creativiteit en innovatie, die zich bevinden op het snijvlak van wetenschap en technologie met de kunsten. Deze prijs is gelanceerd door Ars Electronica en partners BOZAR, Waag, INOVA+, T6 Ecosystems, French Tech Grande Provence en Frankfurter Buchmesse.

Het achterliggende idee van S+T+ARTS is dat er in het interdisciplinaire veld tussen wetenschap, technologie en kunst een uitzonderlijk hoge potentie ligt voor creatieve innovatie. Die innovatie is precies wat Europa nodig heeft om de sociale, ecologische en economische uitdagingen het hoofd te bieden die ons nu en in de zeer nabije toekomst te wachten staan. We geloven dat kunstenaars innovatieve processen in gang kunnen zetten. Daarom richt de S+T+ARTS Prize zich op artistiek werken, die ons op een andere manier naar technologie doen kijken. Ook verwelkomen we verrassende samenwerkingen tussen de ICT-sector en de kunst- en cultuursector.

~

Waarom zou ik me aanmelden?

Er zijn twee prijzen van elk €20.000 euro te winnen, en de winnaars worden uitgenodigd om hun werk tentoon te stellen op Ars Electronica Festival 2021 (Linz, Oostenrijk) en BOZAR (Brussel). Daarnaast host Waag talks, waar je als kunstenaar in gesprek kunt gaan met collega’s en geïnteresseerd publiek.