gevoed door Kunstloc Brabant
~

Tijdens een nachtelijke tekensessie in de winter van 2017 hoort beeldend kunstenaar Danielle Lemaire voor het eerst een nummer van Nick Drake. Ze weet onmiddellijk dat ze alles over deze singer-songwriter wil weten. In haar onderzoek naar de jong overleden muzikant komt ze terecht in de online wereld van de Drakeheads met geheimzinnige avatars en opvallende aliassen. Ze gebruikt het materiaal voor haar tentoonstelling You Know I Am Not There in Stedelijk Museum Breda. Word jij ook geraakt door de muziek van Drake? En wil je graag iets delen op de blog die te zien is in de tentoonstelling van Danielle Lemaire? Mail dan je inzending.

~

Muziek van Drake

De muziek van Nick Drake spreekt nu meer dan ooit tot de verbeelding van schrijvers, kunstenaars, muzikanten en fans. Zo werkt Drakehead Kath Wyatt aan een compleet spel tarotkaarten met tekeningen van Nick Drake. En kunnen we binnenkort het eerste deel van een opera over Nick Drake van Rocio Dylan Desire Carroll bekijken.

~

Extra informatie

Wij zien je teksten, foto’s, video- of audiobestanden met belangstelling tegemoet. Covers van de muziek van Drake zijn van harte welkom. Houd bij het gebruik van originele opnames echter rekening met auteursrechten. Hier vind je de aankondiging van de tentoonstelling van Danielle Lemaire en de blog.