gevoed door Kunstloc Brabant
~

In deze tijd waarin het sociale leven bijna tot stilstand komt hebben Literair Café Helmond, Bibliotheek Helmond-Peel, boekhandel De Ganzenveer en gemeente Helmond de handen ineengeslagen voor het organiseren van een schrijfwedstrijd onder het thema ‘Het moment’. Heb jij altijd al een verhaal willen publiceren? Doe mee met de schrijfwedstrijd onder het thema ‘Het moment’. De uiterste inzenddatum is 8 januari.

Ter inspiratie een fragment uit het gedicht ‘Het moment’ van Nobelprijswinnares Wislava Szymborska:

Zover het oog reikt heerst hier het moment
Een van die aardse momenten
Die men vraagt: ga niet voorbij.

~

Schrijfwedstrijd voor volwassenen en jongeren

Er zijn twee categorieën: voor schrijvers tot en met 18 jaar en voor schrijvers vanaf 18 jaar. Schrijf een verhaal van minimaal 750 en maximaal 1000 woorden (t.m 18 jaar) of minimaal 1000 en maximaal 1500 woorden (vanaf 18 jaar). Het thema dient daarbij als richtlijn. Je mag zelf een titel kiezen. Stuur het verhaal in onder een pseudoniem naar: schrijfwedstrijd@bibliotheekhelmondpeel.nl. Vermeld in een bijlage naam, adres en leeftijd. Je verhaal dient te worden aangeleverd in Calibri 11 pt. Langere verhalen worden niet meegenomen in de beoordeling. Het verhaal mag niet eerder gepubliceerd zijn.

~

Jury

Een jury onder leiding van Linda Modderkolk van het Literair Café beoordeelt alle inzendingen. Schrijver – en voormalig stadsschrijver – Abdelkader Benali neemt ook zitting in de jury, net als de Helmondse schrijver/ cabaretier Luc de Graaf en Marije Goris namens de bibliotheek. Uit de inzendingen zullen per categorie de vijf mooiste verhalen worden uitgekozen. Deze vijf verhalen worden voorgelegd aan auteur Abdelkader Benali. In overleg met de jury worden de winnaars gekozen.

Er zijn drie prijzen per categorie: 150 euro, 100 euro en 50 euro (t.m. 18 jaar), en 500 euro, 250 euro en 100 euro (vanaf 18 jaar). De beste tien verhalen worden bovendien in een boekje gepubliceerd.

Door het insturen van je verhaal geef je toestemming voor eventuele publicatie in het boekje en/of in het Eindhovens Dagblad.

~

Prijsuitreiking

Over de datum, plaats en tijdstip van de bekendmaking van de winnaars en prijsuitreiking kan op dit moment vanwege de coronamaatregelen nog niets met zekerheid worden gezegd. Het streven is om een feestelijke bijeenkomst in het voorjaar te houden. De uiteindelijke datum, plaats en tijdstip worden tijdig aan alle deelnemers meegedeeld en op de websites van de organiserende partijen vermeld.

Heb je vragen? Stuur die dan naar schrijfwedstrijd@bibliotheekhelmondpeel.nl. Je krijgt zo spoedig mogelijk een berichtje terug.