gevoed door Kunstloc Brabant
~

Woordkunstenaars gezocht

De dromerige sprookjesachtige wereld van onze nieuwe tentoonstelling van Eva Jospin, Paper Tales prikkelt je fantasie. Met simpel karton creëert zij indrukwekkende monumentale installaties. Als je door haar wereld vol bomen, struiken en fantasierijke bouwsels loopt, schieten woorden vaak tekort.

Daarom organiseert Het Noordbrabants Museum in samenwerking met literair productiehuis De Nieuwe Oost | Wintertuin een schrijfwedstrijd: Woordkunstenaars gezocht. Iedereen mag meedoen en je mag schrijven in de breedste zin van het woord. Een gedicht, een verhaal, een rap, of wat dan ook. De hoofdprijs? Jouw tekst op de wand van de tentoonstelling van deze internationaal rijzende ster.

Marieke Lucas Rijneveld trapt af

Speciaal voor deze wedstrijd hebben we schrijftalenten gevraagd zich te verdiepen in de wereld van Eva Jospin en hun woorden op papier te zetten. Zo schreef ‘International Booker Prize winnaar’ Marieke Lucas Rijneveld al een gedicht ter inspiratie. Deze wordt door Marieke Lucas zelf voor het eerst voorgedragen tijdens de online kick-off op vrijdag 19 maart. Daarna volgt ook de inbreng van andere schrijftalenten - met elk hun eigen expertise - Koen Frijns, Yentl van Stokkum en Merlijn Huntjens.

Kom (online) langs voor inspiratie

De tentoonstelling Paper Tales van Eva Jospin is, zodra de maatregelen het toelaten, te zien. Tot die tijd kun je de gratis digitale tour (vanaf 31 maart) van de tentoonstelling bewonderen. Zodat het hoe dan ook, voor iedereen, mogelijk is om inspiratie op te doen en aan de slag te gaan.

Gratis online workshops voor toekomstige woordkunstenaars 

Wil jij verhalen, gedichten en/of spoken word leren schrijven? Volg dan onze gratis workshops! De drie talenten die al hun eigen stuk bij de tentoonstelling van Eva Jospin hebben geschreven, helpen jullie graag een handje. Kijk op de site voor meer informatie over de verschillende workshops.

Doe je mee?

Ben jij een echte woordkunstenaar? Dan zien we jouw inzending heel graag tegemoet. Stuur het vóór 13 mei naar woordkunstenaars@hnbm.nl en wie weet staat jouw tekst binnenkort op onze wand!

doe mee