Overzicht AiR & werkplaatsen

Er zijn een heleboel plekken waar je als kunstenaar kan werken. Soms zelfs tijdelijk wonen en werken, bij een zogenaamde Artist in Residence. Maar waar dan precies? Niet alleen Brabant, maar ook de rest van Nederland en Vlaanderen hebben hele leuke plekken! Maartje Vos-Swinkels heeft een super handig overzicht gemaakt, vanaf vandaag te vinden op deze pagina.

Geschreven door Maartje Vos-Swinkels

Waarom deze lijst?

Vanuit het veld bereikte ons de vraag naar een overzicht met Artist in Residence plekken. In de zoektocht naar deze plekken kwamen we ook veel werkplaatsen tegen die voor korte of langere tijd gehuurd kunnen worden door kunstenaars. Dus zonder overnachtingsmogelijkheid, maar wel handig als je geen eigen atelier hebt. 

Wil je meer weten over AiR’s? Bkkc heeft een onderzoek gepubliceerd over de artist in residences in Noord-Brabant. Lees het hier.

Kaartje

Handig, we hebben de locaties in een kaart gezet. Daarin vind je ook alle gegevens van de locatie en de eventuele criteria. Je kunt zelf contact opnemen als je geĀ•nteresseerd bent in een werkperiode.

Heb je aanvullingen?

De lijst is in juli 2016 opgesteld en wordt halfjaarlijks bijgewerkt. We zijn vast niet volledig dus heb je aanvullingen of wijzigingen, geef die door aan ons: redactie@mestmag.nl

Een compleet overzicht van AiR in Nederland en Vlaanderen is te vinden op AiR Platform NL en de AiR wereldwijd vind je hier. Ook op Platform Werkplaatsen is een discipline-specifiek overzicht te vinden van werkplaatsen met en zonder AiR programma.

Foto in de header: Van Goghhuis – Jolande van Lith was Artist in Residence in juli 2015.

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter
Geen reacties

Geef een reactie