Razende Reporter Maxim, Kick Off 2018 Kunstbalie & bkkc

Iedere maand gaan onze Razende Reporters op pad om bijzondere culturele evenementen in Brabant te bezoeken en verslag uit te brengen. Presentator Maxim van Someren was aanwezig tijdens de Kick Off 2018 van bkkc en Kunstbalie in Club Smederij in Tilburg. Hier werden de 30 genomineerde talenten voor de publieksprijs Brabant Cultuur bekend gemaakt.

Dinsdag 16 januari jl. vond in Club Smederij de Kick Off 2018 van bkkc en Kunstbalie plaats. In de loop van 2018 gaan Kunstbalie en bkkc fuseren en vestigen zich dan in de LocHal in de Spoorzone in Tilburg, daarom trappen ze 2018 samen af. Tijdens deze Kick Off ging ook de publieksprijs Brabant Cultuur van start. Tijdens deze campagne zetten bkkc, Brabant C, Cubiss, Kunstbalie en provincie Noord-Brabant zich in om de zichtbaarheid van kunst en cultuur bij het Brabantse publiek te vergroten. Deze campagne bestaat uit verschillende thema’s en het eerste thema is: talentontwikkeling.

De Brabantse aanpak van talentontwikkeling is uniek en dat willen de initiatiefnemers zichtbaar maken. Want we benutten in Brabant kansen met andere sectoren, bundelen krachten en investeren in duurzame initiatieven. Hiermee zorgen we voor een betere positie van makers en een sterkere kunst- en cultuursector. Met deze publieksprijs maakt ook het publiek kennis met talentvolle makers die Brabant rijk is.

Het Brabantse publiek kan op de 30 genomineerden stemmen via www.brabantcultuur.nl. Deze talenten zijn geselecteerd uit 170 namen die door de kunst- en cultuursector zijn voorgedragen. De talenten hebben een uitzonderlijke (inter)nationale prestatie geleverd, zijn afkomstig uit Brabant, wonen en/of werken in Brabant en hebben de potentie en ambitie om een groot publiek te bereiken. Iedereen mag een stem uitbrengen op zij of haar drie favorieten. De drie winnaars worden uiteindelijk het gezicht van een grote Brabant-brede publiekscampagne en winnen een geldbedrag van €2.500,-. Begin maart worden de winnaars bekendgemaakt. Dan start ook meteen de Brabant-brede campagne met de winnaars in de hoofdrol.

Elke week video’s kijken van Mestmag.nl? Abonneer op ons YouTube kanaal voor wekelijkse video’s zoals de Razende Reporters, TON Talk en Nieuwe Gezichten.

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter
Geen reacties

Geef een reactie