Schrijf een nieuwe toneeltekst voor Het Nationale Theater

Bedrijf: Het Nationale Theater

Deadline: 17 augustus 2020

Het Nationale Theater nodigt iedereen uit met talent voor schrijven! Schrijf een nieuwe toneeltekst die reflecteert op de (nasleep van de) coronacrisis. Deelname is vrij, ervaring is geen vereiste: ze zijn nadrukkelijk óók op zoek naar nieuwe stemmen.

 

De opdracht

Schrijf een synopsis voor een toneeltekst van 60 minuten voor maximaal vier acteurs (géén monoloog), die direct of indirect reflecteert op de gevolgen van de coronacrisis. Lever bij de synopsis een korte motivatie hoe de tekst zich verhoudt tot de coronacrisis en twee voorbeeldscènes uit het te schrijven stuk.

 

Aanbod

Wordt jouw tekst geselecteerd, dan wordt die opgenomen in het programma Het Nationale Theater speelt altijd. Jouw tekst zal op toneel gebracht worden door acteurs van Het Nationale Theater. De donateurs van Het Nationale Theater stellen een stipendium van €7.500 beschikbaar voor de schrijver van de nieuwe toneeltekst.

 

Meedoen

Stuur je synopsis met uitgewerkte scènes, alsmede een kort cv, in vóór 17 augustus 2020 naar verhalen@hnt.nl. De geselecteerde auteur wordt begin september bekend gemaakt. NB: de inzending mag niet meer dan 10 pagina’s lang zijn (incl. synopsis, scènes en cv).

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter
Geen reacties

Geef een reactie