Thema in Beeld | Grenzeloos

Mooie, inspirerende en bijzondere beelden uit Brabant en passend in het thema ‘Grenzeloos’. Ditmaal brengen we je beelden van de Graduation Show van de Design Academy Eindhoven, die jaarlijks plaatsvindt tijdens de Dutch Design Week. Hier tonen maar liefst 185 afstudeerders een week lang hun afstudeerwerk. 

–  Foto’s gemaakt door William van der Voort

Het is inmiddels een onmisbare traditie geworden tijdens de Dutch Design Week: de Graduation Show van de Design Academy Eindhoven. Jaarlijks presenteren de afstudeerders van de Design Academy hun afstudeerwerk in een grootschalige tentoonstelling. Het is een bijzonder moment voor de jonge ontwerpers. Dankzij een inmiddels veelbelovende reputatie en een enorme hoeveelheid bezoekers uit alle windstreken kan deze week namelijk zomaar een vliegende start voor je designcarrière betekenen.

In de afgelopen zeventien jaar was het afstudeerwerk altijd in het schoolgebouw van de DAE in de binnenstad te zien, maar als gevolg van een toenemende stroom van afstudeerders en explosieve bezoekersaantallen was een verhuizing noodzakelijk. (De tentoonstelling is in de afgelopen jaren van 30.000 naar 51.000 bezoekers gegroeid.) De Graduation Show is daarom voor het eerst in bijna twintig jaar buiten het centrum te zien, op het Campina-Terrein waar ook Robot Love gevestigd is.

Dat blijkt een goede keuze: de jonge ontwerpers vullen moeiteloos de enorme hallen van het complex met hun uiteenlopende projecten. Ze hebben ieder na jarenlang studeren en experimenteren hun eigen stem gevonden. Toch hebben de afstudeerders één ding gemeen: ze gaan de wereld veroveren. De sfeer in de donkere fabriekshallen is daarom ook dit jaar een beetje gespannen, vol verwachting. Wat zal de toekomst brengen? Wie gaan we deze week nog ontmoeten?

Fotograaf William van der Voort was aanwezig bij de Graduation Show en bracht de graduates en hun werk in beeld. Bekijk de beelden in de onderstaande slideshow:

FOTO’S GEMAAKT DOOR WILLIAM VAN DER VOORT

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter
Tags:
Geen reacties

Geef een reactie