Koninklijk

Mooie, inspirerende en bijzondere beelden uit Brabant. Speciaal voor het thema ‘Koninklijk’ bezocht fotograaf William op Koningsdag de kindermarkt op het Leijparkfestival en de braderie op de Korvelseweg in Tilburg.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds maakt zich hard voor cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Ook in Brabant worden bijzondere projecten gesteund door het Cultuurfonds. Hoe kijken de voorzitter en vicevoorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant naar de provincie als culturele regio en op welke projecten zijn zij trots? Mestmag.nl ging in gesprek met Wim van de Donk en Jan Post.

Koningin Máxima is erevoorzitter van het ‘Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas’. Een landelijk project dat structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen wil bereiken. Ook in onze provincie doen basisscholen aan dit project mee. Maar waarom doen ze dat? En hoe zorgt dit project ervoor dat muziekonderwijs op de basisschool meer aandacht krijgt? Mestmag.nl sprak erover met drie basisscholen en met Kunstbalie-adviseur Max.

Kleuren proeven en geluiden zien. Synesthesie is een vermenging van de zintuigen. We publiceerden eerder een artikel over kunstenaars en makers met synesthesie. In het artikel riepen we Brabantse kunstenaars en makers met synesthesie op om van zich te laten horen. Met resultaat. Documentairemaker Willem Timmers reageerde op de oproep. Mestmag.nl ging in gesprek met Willem over hoe hij zijn synesthesie ontdekte en nu inzet bij het maken van films.

Tweewekelijks neemt documentalist Ton van der Linden jou mee langs de belangrijkste Trends, Ontwikkelingen en Nieuwtjes. Geheel in lijn met het thema Koninklijk neemt Ton jou in aflevering #7 van de TON Talk mee in een aantal ontwikkelingen op het gebied van huizen.

Vandaag begint de Salone del Mobile in Milaan. Tijdens deze jaarlijkse designbeurs krijgen product- en meubelontwerpers de kans om zichzelf internationaal te presenteren. Dutch Invertuals is van de partij en is, toepasselijk, ook ontstaan vanuit de vraag om Dutch Design te vertegenwoordigen op Salone del Mobile.